Information till dig som är utställare

Teknik och plattform

Ni behöver tillgång till dator med mikrofon och kamera med stabil internetförbindelse. Mässans plattform ligger på Amazonserver med hög säkerhet. Om du surfar från ett företag eller myndighet kan du behöva hjälp med få tillgång till domänen. 

• Kontrollera att du använder Google Chrome på dator eller mobil.
• Kontrollera att du inte använder en företags-VPN (Om du arbetar hemmifrån)
• Om du sitter på ett företagsnätverk med hög säkerhetsklass. Be om att öppna upp domänen mot ert nätverk för din IP-adress, "White listed domain" (För IT är detta vanligt) LADDA NER PDF MED INSTRUKTION
• Eventet ligger på en egen plattform som står för sig själv går det att logga in från en "eventdator" som inte är kopplad till ert företagsnätverk.

Utbildningar & deadlines

Utbildningar, för admin och personal anmäl här

Digital monter
Under oktober bygger vi de digitala montrarna. Som utställare kan ni se er monter senast en vecka innan mässan öppnar. 

GoogleDrive – här laddar ni upp logo, bilder, avatar
Vi skickar ut inbjudan till er admin. För att ha allt samlat på en plats, varje utställare får en mapp som är kopplad till vårt utvecklarteam, som lägger upp logo, bilder, er avatar (foto på den som står i er monter) och extra tillägg i Montern. Har ni bokat presentatör så lägger ni även upp den. Be att få tillgång till mappen och vår admin accepterar dig.

Föreläsningar
Vi vill gärna få in rubrik och brödtext till era semnarier senast 25 oktober, länken till inspelningen senast 2 november.

Er monter Baspaket på bild PDF

Det finns tre alternativ att välja mellan och ni valt paket vid er bokning. Vid val av bas- eller premiummonter är det möjligt vid ett tillägg att designa montern efter egna önskemål. Alla montrar är utrustade med standardfunktioner.

Logo
Till er monter.
Storlek: 580 x 307 px Format: .jpg, gif eller .png

Bilder
Det ingår en bildväxlare i montern, där ni själva väljer vilka bilder som ska visas. Dessa kan bidra till att besökarna ställer fler frågor till er eller vill veta mer om....
Storlek: 580 x 307 px Format: .jpg, gif eller .png

Undersökning
Nu finns det möjlighet att göra en enkel undersökning i montern. Typ: Vad tycker du om vår monter? Besökaren kan då välja att sätta en till fem stjärnor.

Småföretagarpaket Max 3 bilder
Baspaket Max 3 bilder
Premiumpaket Max 5 bilder

Roll-up
I montern.
Storlek: 206x560 px Format: .jpg eller .png

Erbjudanden, trycksaker, guider att ladda ner i montern
Som utställare har du möjlighet att lägga upp information, guider eller mässerbjudande som besökarna har möjlighet att ladda ner. Fil  PDF Max 10 mb

• Småföretagarpaket Max 1 PDF
• Baspaket Max 3 PDF:er•
• Premiumpaket Max 8 PDF:er

Småföretagarpaket

Detta ska du ta fram till din monter, se format i bilden.
1) Bilder, upptill tre stycken. Placering på vägg och växlar.
2) Logo till disk.
3) Rollup, bild.
4) Video, kort som visas ovanför monter. 
5) Avatar - person vid disken, gärna ett foto på dig eller någon i medarbetare.

Premium monter 

Vi bygger er monter. Innehåll och format som ska levereras in.

Bilder montervägg, ange ordningen
Roll-up 
Logo till disk
Video, länkar till källa
Avatar, foto personal med en eller flera personer

Premium

Ett annat alternativ är denna design. Här kommer roll-up att hamna på en av sidorna. Samma innehåll som ovan.

NYHET – Ställ fråga till besökarna – gör egen undersökning!

Monterenkät till besökrana. Det finns möjlighet att välja på fyra alternativ. Upptill sju svarsalternativ per fråga.

- fler svarsalternativ, kryssfrågor
- ett svarsalternativ, kryssfråga
- textsvar, fri text
- rating / betygsättning

Det går även att mixa alternativen ovan. 

NYHET – lägg upp goodie!

Nu kan du skapa en goodie.Skillnaden mellan erbjudande är att du kan syns för besökaren på framsidan, där besökarna kan se antal goodies de har tagit in. Format är bild, video, dokument och länk.

Bild Storlek: 580 x 307 px Format: .jpg, gif eller .png

Gör det enkelt – korta filmer i montern

Få fler besökare att ta kontakt, skapa nyfikenhet, förklara kort vilka ni är och vad ni har att erbjuda. Vi är här för att chatta med er. Rekommendation: 30-90 sek.

Presentatör i montern (bild)
Höj uppmärksamheten genom att använda presentatör i montern. Ta hjälp av en medarbetare, spela in en hälsning. Hälsa välkommen och pitcha några onslag i montern. Rekommenderad tid: 15-30 sek Det är en tilläggstjänst som måste bokas. Vi berättar gärna mer.

Fler bra uppslag
Andra bra filmer är de som förklara en tjänst, produkt etc är ofta längre. De läggs upp monterns mediaspelaren.

Vi behöver länk till varje film, det bästa är att ni bäddar in den själv från den källa ni använder, typ Youtube eller Viemo Kom ihåg att stänga av eventuell reklam på filmerna och lägg in dem så att endast relaterade videor från er kanal syns. Här finns en instruktion hur ni gör.

 

Inspelade eller liveföreläsningar

I Bas- och Premiumpaketet ingår det ett inspelat webbinarium. Vår rekommendation är ett inspelat webbinarie som är 10-20 minuter, planerar ni köra längre, dela upp det i två avsnitt. Men då blir det två webbinarier. Önskar ni köra föreläsningen live ta kontakt.

"Uppslag till presentationen: ...under det här webbinariet kan du ställa frågor i chatten nedanför."
Att tänka på när ni sätter upp och beskriver ett webbinarium
• Rubrik, kort och säljande
• Brödtext, håll kort och beskriv innehåll och vad deltagarna kan förvänta sig att få tips och information om.
• Vem/vilka är föreläsare
• Arrangör

Hur skapar jag en föreläsning?
En mycket enkel lösning är att spela in din skärm där du håller ett digitalt möte och delar din presentation. Tänk möte i Zoom- eller Teams. Ett lite mer avancerat upplägg är tillgång till egen studio eller att man tar hjälp. Vi har bra kontakter i Stockholm med rätt utrustning till bra pris för filma och redigera.

Bra tips
Tänk på er ljussättning, hur är omgivningen och ljudnivån.
Det finns bra billiga mikrofoner, som du sätta direkt i mobilen.
Håll webbinariet för några deltagare, så känns det mer naturligt.
Titta in i kameran - där sitter era besökare.

Format för film
Upplösning: 1920 x 1080 px
Format: .mp4, .mpeg4, .mov, .avi

Profilbild föreläsare eller annan bild för föreläsningen
Format: 227 x 227 px

Tips: videor ni delar från egen kanal kan ni sätta som ”olistade” så att de endast syns för dem med länken, alltså inte publikt för alla. Glöm inte att den ska synas även efter mässan, så ta inte bort den!

Utställarförteckningen

Redan nu kan du förbereda en kort text som beskriver vad ni gör och varför besökarna ska besöka er monter och vad ni kommer visa och vad ni kan hjälpa till med. 

Bemanning i montern
Det är enkelt att bemanna, vi kommer i god tid innan mässan gå igenom funktioner med er admin och visa er monterpersonal hur det fungerar. Det är viktigt att respektera mässans öppettider, dagligen kl 9-15 och att det hela tiden finns personal i montern som kan chatta med besökaren. Er personal kan själva välja när de ska vara on- eller offline. Besökarna ser vilka av er personal som är online.

Chatten, fler väljer chat före videosamtal
Er personal svarar på frågorna som kommer in från besökarna, via chat. Det går också bra att ställa frågor till besökare som kommer in till er monter innan de har chattat med er via chat. Besökaren ser chatten även efter att de lämnat montern. Endast behörig personal hos utställaren kan besvara frågorna.

Fri entré
Det är fri entré för besökarna till mässan. Redan nu kan besökare anmäla sig för att besöka mässan, här finns länk det går utmärkt att dela den.

 

Egen marknadsföring

Berätta gärna att ni medverkar på digitala mässan, lägg upp en bild/film på er egen monter med länk till registreringen / Fri entré.
Använd era kanaler som facebook, linkedin och instagram och berätta att ni ställer ut och kan möta er personal under mässan, har ni erbjudande passa på att lyfta det också.