Ställ inte in – ställ om!

Vi går online – så här går det till!

Följ med in i det nya, nu når vi hela landet, så väl landsbygd som storstäder.

Välkommen till mässan!

Mats Evergren, eventchef
NyföretagarCentrum Sverige
Mobil 0708-14 44 04

INTRESSEANMÄLAN      PDF om mässan LADDA NER

Se filmen som beskriver hur mässan är uppbyggd

Nu vill många starta eget

Efter den kraftiga inbromsningen av kunder vid pandemins utbrott kommer nu allt fler besökare kommer till NyföretagarCentrum för att få rådgivning kring att starta upp egen verksamhet. Vi noterade tom att fler kunder kom under juni-augusti järmfört med förra året.  Det finns också nyföretagare som och tar kontakt med Nyföretagarhjälpen för att få hjälp och vägledning i krisen.

Läget på arbetsmarknaden 

Antalet varsel steg kraftigt redan tidigt under coronapandemin. En tydlig ökning kunde ses i nästan alla branscher och visade på ett näringsliv under mycket hård press. Efter ett par sommarveckor med mer normala nivåer i juli och augusti har antalet varslade per vecka åter stigit under september. Totalt har nära 99 000 personer varslats om uppsägning sedan den 1 mars.

Många drömmer om företagarlivet och vill starta företag

Vi vet att under kriser kläcks nya affärsidéer som bidrar till många nya företag. De senaste åren har över 60.000 nya företag årligen registrerats på Bolagsverket. Till NyföretagarCentrum kommer det årligen runt 16 000 personer som vill starta eget, av dessa startar ca 6.000 företag under året.

Högtryck i den digitala affärsplanen

Vi under de senaste månaderna noterat rekordtrafik på NyföretagarCentrums digitala affärsplan. Det är väldigt många som nu finslipar och testar sin affärside. 

Bakgrund

Vi har som alla andra arrangörer fått ställa in vår mässa Eget Företag i november på Stockholmsmässan pga Covid-19. Under sommaren har vi undersökt möjlighterna att ställa om och arrangera en mässa online. Vi har tittat på flera alternativ.

Nu kör vi

Mässan är uppbyggd på samma sätt som en fysisk mässa. Med en arena och entre, entréhall, besöksregistrering, utställningshallar, montrar med utrustning, seminarie- och mötesrum.

Du börjar med att landa på entren/startsidan. Här kan besökaren enkelt registrera sig, de kan ta del av information om vilka som ställer ut, titta på mässagenda och förbereda sig för mässan.

Besökaren kan förregistrera sig och får en notis om att mässan har öppnat.

Entréhall

Nu har besökaren kommit in i mässan och har möjligheten att ta del av information via receptionen/entrédisken, se videopresentationer om utställare, partners organisatören. Möjligheten att ladda ner mässagenda och mycket mer.

Mässhallen

Här kan besökaren välja vilken monter de vill titta närmare på och ta kontakt med utställarna. Utställarna kan också ta kontakt om besökaren är vid montern.

 

Din egen monter

Här kan besökaren ta del av ditt infomaterial, videopresentatörer, bildmaterial, prata via video, ljud och chatt direkt med utställaren. Ta del av mässerbjudande och webinarie live eller förinspelat.

Webinarier

Besökaren kan ta del av dina unika webinarier både live och förinspelat. Vi rekommenderar att de är 12-30 minuter långa.

Föreläsare

Du kan bjuda in en föreläsare i ditt företagsnamn utan att vara kopplad till din monter.

Exempel på en monterlösning, vi kommer att göra lite annorlunda.

Montern
Här kan besökaren ta del av ditt infomaterial, videopresentatörer, bildmaterial, prata via video, ljud och chatt direkt med utställaren. Ta del av mässerbjudande och webinarie live eller förinspelat.

- logo över montern
- färgsättning
- filmer på TV-skärm 
- bildspel "röda" ytan
- snabbknappar Webinarier, erbjudande/guide, information om er, dokument att ladda ner PDF/länkar /Fler filmer

- personen bakom eller utan disk kan vara ett foto på en eller flera medarbetare. 

Exempel på monter från ett annat event som nyligen har gått online. Det som ej syns här är skylten ovanför montern med utställarens namn/logo.

Webinarier / seminarier

Webinar:
Besökaren kan ta del av dina unika webinarier både live och förinspelat.

Föreläsare:
Du kan bjuda in en föreläsare i ditt företagsnamn utan att vara kopplad till din monter.

Vi rekommenderar att dessa spelas in, men det finns möjlighet att sända live.
Rekommenderad tid 10-30 minuter
Webinarierna är tillgängliga för besökrana dygnet runt under eventdagarna och ett par dagar efter eventet.
När besökarna valt föreläsning landar de i "biografen" ett föresläsningsrum.
Besökaren startar själv webinariet.

Utställare

Det är enkelt att ställa ut. Vi kommer att gå igenom hur det praktiskt fungerar att deltaga och genomföra mässan, vi finns också till hands för support. Nedan finns några av våra utställare.

Statistik

Samtliga besökare registrerar sig till mässan, vi kommer att se hur många besökare som är inloggade och få uppgifter på hur många montrar de har besökt, hur många samtal som har genomförts osv. Efter mässan skickas en enkät ut.

Besökaren

Allt man behöver är en dator eller padda, men och tillgång till en internetuppkoppling. Det går att se även via mobil men det är inget vi rekommenderar.

Hur når vi ut om mässan?

• marknadsför mässan i socialamedier
• gör riktade utskick till målgruppen, nyhetsbrev
• Bjuder in mässbesökare Eget Företag 2019, ca 9.000 adresser
• Kunder som besökt NyföretagarCentrum de senaste 24 månaderna
• besökare under vecka 17-turnen 2019, ca 2 400 adresser
• marknadsföring via utställare – träffa oss på onlinemässan

Tänk - nu kan hela Sverige få tillgång till denna mässa.