5 tecken på att du är en Entreprenör

11 mars 2016

Att vara entreprenör och att vara företagare är två vitt skilda begrepp. Företagare kan i stort sett alla bli, det är bara att registrera sitt företag så är du företagare. Oftast är företagaren väldigt nöjd med att fokusera på sitt företag och driva det så bra som möjligt. 

Entreprenörskapet däremot är en livsstil, det är en del av din naturliga personlighet, det är ett sätt att leva och där nya idéer aldrig slutar att komma. 

Så det är egentligen inget som är fel med att vara varken det ena eller det andra, man har oftast bara olika sätt att tänka och agera på. Det finns för och nackdelar med båda.

5 tecken på att du är en Entreprenör

1. Som entreprenör har du oftast svårt att fokusera endast på en sak, du vill gärna prova allt och utveckla varenda liten idé du får. 

2. Du kan vakna mitt i natten och vara tvungen att anteckna de idéer du fick när du drömde, de kanske är värda att spinna vidare på.. 

3. Entreprenören har ofta ett antal misslyckade satsningar bakom sig, men räds ändå inte för att prova nya projekt. Kicken man får då ett nystartat projekt börjar röra på sig i rätt riktning, kan vara nästan beroendeframkallande.

4. Det är sällan pengarna som driver entreprenören, istället är det den utvecklade fasen, att få sin idé att lyfta som är det som många entreprenörer älskar. Många gånger väljer man till och med att överlåta sitt projekt åt någon annan då idén fått luft under vingarna, för att ta sig an nästa utmaning.

5. Som entreprenör vill du att det hela tiden ska hända något och du blir lätt uttråkad om det inte gör det. Du omger dig gärna med människor som är likadana som du, människor som också har tusen saker på gång och aldrig kan sluta prata om dem.

/ Martina Wipa