5 tecken på att du är en Entreprenör

11 mars 2016

Att vara entreprenör och att vara företagare är två vitt skilda begrepp. Företagare kan i stort sett alla bli, det är bara att registrera sitt företag så är du företagare. Oftast är företagaren väldigt nöjd med att fokusera på sitt företag och driva det så bra som möjligt. 

Entreprenörskapet däremot är en livsstil, det är en del av din naturliga personlighet, det är ett sätt att leva och där nya idéer aldrig slutar att komma. 

Så det är egentligen inget som är fel med att vara varken det ena eller det andra, man har oftast bara olika sätt att tänka och agera på. Det finns för och nackdelar med båda.

5 tecken på att du är en Entreprenör

1. Som entreprenör har du oftast svårt att fokusera endast på en sak, du vill gärna prova allt och utveckla varenda liten idé du får. 

2. Du kan vakna mitt i natten och vara tvungen att anteckna de idéer du fick när du drömde, de kanske är värda att spinna vidare på.. 

3. Entreprenören har ofta ett antal misslyckade satsningar bakom sig, men räds ändå inte för att prova nya projekt. Kicken man får då ett nystartat projekt börjar röra på sig i rätt riktning, kan vara nästan beroendeframkallande.

4. Det är sällan pengarna som driver entreprenören, istället är det den utvecklade fasen, att få sin idé att lyfta som är det som många entreprenörer älskar. Många gånger väljer man till och med att överlåta sitt projekt åt någon annan då idén fått luft under vingarna, för att ta sig an nästa utmaning.

5. Som entreprenör vill du att det hela tiden ska hända något och du blir lätt uttråkad om det inte gör det. Du omger dig gärna med människor som är likadana som du, människor som också har tusen saker på gång och aldrig kan sluta prata om dem.

/ Martina Wipa

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022