9 tävlar att bli Årets Nyföretagarkommun

21 oktober 2015

Nio kommuner har nominerats utifrån Nyföretagarbarometern över hur många nya företag per tusen invånare som startats under 18 månader, från 1 januari till den 30 juni 2015. Utvecklingen ska vara positiv under perioden.

Priset delas ut på mässan Eget Företag, fredagen 6 november kl 11.00. Plats Stockholmsmässan

Årets nominerade kommuner är:

Glesbygdskommuner: Dals-Ed
Större städer: Karlstad
Förortskommuner till större städer: Knivsta
Förortskommuner till storstäder: Lidingö
Varuproducerande kommuner: Ljusnarsberg
Pendlingskommuner: Orust
Turism - och besöksnäringskommuner: Sotenäs
Kommuner i glesbefolkad region: Sunne
Kommuner i tätbefolkad region: Ystad

De nominerade kommunerna bedöms även utifrån hur de arbetar för att få fler lokala entreprenörer att starta företag och därmed bidra till fler jobb på orten. En jury med representanter från Visma Spcs och NyföretagarCentrum bedömer kommunernas motiveringar och utser årets vinnare.
Bakom utmärkelsen, som i år delas ut för elfte gången, står Visma och NyföretagarCentrum.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022