Bokföring i mobilen - Wrebit

29 april 2016

En av företagen som var med oss på Norrlandsturnén var Wrebit, de erbjuder bokföring i mobilen på ett enkelt sätt. Fördelen med deras app är förutom att den är smidigt att använda, att du alltid har ditt bokföringsprogram med dig. Säg att du exempelvis varit inne i en butik och köpt en produkt, när du kommit ut kan du fotografera kvittot och direkt bokföra inköpet i din telefon. Detta gör att det blir effektivare och du slipper papper och kvitton på hög. Appen ger också påminnelser när det är dags att skicka in moms etc. Själva har de bakgrund som redovisningskonsulter, vilket gör att de har bra koll på hur behovet hos företagare ser ut.

Tjänar du några pengar i ditt företag?

Wrebit vet att många småföretagare är väldigt upptagna och eftersom bokföringen är ett nödvändigt ont, så ville de göra det lätt för dem att få ordning på sin ekonomi. Att kunna bokföra direkt på ett så här lättsamt sätt gör att du också får mer koll på hur företaget faktiskt går löpande under året. Tjänar jag några pengar? Många av deras kunder menar att de även sparar tid med appen.

Når många städer på kort tid

Stora anledningen till att Wrebit följde med Nyföretagarcentrums turné till Norrland är för att nystartade och mindre företagare är deras målgrupp och denna resa gav dem ett effektivt sätt att nå många städer i norra Sverige på kort tid. De tycker att veckan har varit bra, de har träffa många företagare och människor som är på gång på att starta. De flesta blir förvånade över hur lätt bokföringen kan vara.