Bokföring i mobilen - Wrebit

29 april 2016

En av företagen som var med oss på Norrlandsturnén var Wrebit, de erbjuder bokföring i mobilen på ett enkelt sätt. Fördelen med deras app är förutom att den är smidigt att använda, att du alltid har ditt bokföringsprogram med dig. Säg att du exempelvis varit inne i en butik och köpt en produkt, när du kommit ut kan du fotografera kvittot och direkt bokföra inköpet i din telefon. Detta gör att det blir effektivare och du slipper papper och kvitton på hög. Appen ger också påminnelser när det är dags att skicka in moms etc. Själva har de bakgrund som redovisningskonsulter, vilket gör att de har bra koll på hur behovet hos företagare ser ut.

Tjänar du några pengar i ditt företag?

Wrebit vet att många småföretagare är väldigt upptagna och eftersom bokföringen är ett nödvändigt ont, så ville de göra det lätt för dem att få ordning på sin ekonomi. Att kunna bokföra direkt på ett så här lättsamt sätt gör att du också får mer koll på hur företaget faktiskt går löpande under året. Tjänar jag några pengar? Många av deras kunder menar att de även sparar tid med appen.

Når många städer på kort tid

Stora anledningen till att Wrebit följde med Nyföretagarcentrums turné till Norrland är för att nystartade och mindre företagare är deras målgrupp och denna resa gav dem ett effektivt sätt att nå många städer i norra Sverige på kort tid. De tycker att veckan har varit bra, de har träffa många företagare och människor som är på gång på att starta. De flesta blir förvånade över hur lätt bokföringen kan vara.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén Information är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar vi massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter i Café Entreprenör.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

SMÅA är en del av det trygghetssystem som finns för att så många som möjligt ska våga satsa på företagande. Därför är vi självklart med i alla sammanhang där vi kan få träffa människor som har idéer och vill förverkliga dem. Vi vill lära känna företagare och vi hoppas att de vill lära känna oss.

Eva Adeen, SMÅA

Partners Mässan Eget Företag