Boktips entreprenörskap

29 september 2015

Vi tänkte ge lite boktips! När man ska starta företag är det mycket som man bör kunna och känna till. Man kan så klart ta hjälp av Nyföretagarcentrum men det är alltid bra att själv läsa på, bokform är dessutom bättre än att googla sig fram eftersom man får all kunskap samlad på ett smidigt sätt.

Jag själv läste Rivstart när jag skulle starta mitt företag, helt ovärderlig! Inte bara att det ger en massa bra tips, det ger också motivation och en knuff i rätt riktning. Det är det jag gillar mest med böcker, även om du kan mycket och tycker att flera saker av det du läser är självklart så är det alltid bra inspiration och en spark i rumpan. Något man ibland kan behöva som företagare. Flera av de böcker som jag har hemma kan jag läsa om och om igen, bara för att få motivation. Det funkar varje gång!

Jag har också läst Gerilla företagaren på bilden ovan, en bok som ger mängder av tips för gerillamarknadsföring. Tips på hur man kan göra reklam och nåt ut med sitt varumärke utan att det kostar något eller väldigt lite. Underbart!

Vi har en egen liten bokhandel där vi tipsa om bra böcker: businessbloggers.se/bokhandel

/Anna 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022