Få koll på din kalender i 5 steg

4 juli 2016

Som företagare har man oftast ont om tid, det gäller att planera tiden så att man är effektiv och får saker gjort i rätt tid. Har du inte en kalender så rekommenderar vi att du skaffar en nu! Det vanligaste är att man kör en digital, som man även kan ha i mobilen och få avisering när det är dags för något man inte får missa. Självklart går det bra att köra en fysisk kalender också men glöm inte att ta med den(!)

Brita Hahne; ordningsexpert på Smpl ger 5 steg till hur du får bättre koll på din kalender:

1. Ta 5-10 minuter varje dag till din kalender
2. Gå igenom det du ska göra nästa dag och närmsta veckan
3. Gör (eller skriv ner) de förberedelser som behövs för morgondagen direkt (Tänk på att om du förbereder så mycket som möjligt på kvällen slipper du göra det på morgonen och du kan sova lite längre)
4. Notera det du behöver förbereda för veckan, till exempel förberedelser inför möten och aktiviteter eller att ta med någon sak som du lånat
5. Ta som vana att dubbelkolla morgondagens aktiviteter och förberedelser kvällen innan så du är säker på att du är förberedd. Det gör att du sover bättre också.

Extratips:
Planera in 30 minuter före och efter ett möte då har du tid att förbereda dig innan mötet och planera in/göra de aktiviteter som du blev ansvarig för efter mötet.

Kolla in keepit.simple.nu/blogg för fler tips eller följ dem gärna på Instagram för daglig inspiration.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

Partners Mässan Eget Företag