Försäkringar anpassade efter småföretagares villkor

Maria Östlund
14 mars 2023

Oavsett vilket företag du driver är det viktigt att du har en försäkring och är rätt försäkrad. Svedea har nischat sig på just småföretagare. Lärt känna målgruppen och förstått dess behov för att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar anpassade efter den enskilda företagarens verksamhet.

Småföretagare spelar en viktig roll i samhället. De skapar arbetstillfällen och bygger Sverige.

– Det är en stor och viktig grupp. Därför har vi valt att ge dem all vår uppmärksamhet, säger Jonas Nilsson, chef direktaffär Företag på Svedea.
Han berättar att Svedea enbart erbjuder försäkringar till småföretag. 
– Ingen annan försäkringsaktör har tagit grepp om småföretagare. Vi vill skapa förutsättningar för den lilla företagaren att få rätt typ av försäkring. Färdiga försäkringslösningar enbart baserat på företagarens bransch blir sällan helt rätt. Svedea har istället valt att erbjuda skräddarsydda förslag baserat på varje kunds unika verksamhet och behov.
Genom att vara nischade i sina försäkringserbjudanden lär Svedea känna sin målgrupps behov och vilket liv de lever.
– Vi väljer att inte försäkra allt, med det vi försäkrar vill vi vara bäst på. Därför får medelstora och stora bolag vända sig till en annan aktör. Vi har vänt ut och in på oss själva för att kunna ta fram en lösning så att de småföretagare vi kan erbjuda försäkring får ett skräddarsytt förslag anpassat efter just deras verksamhet och det liv de lever.

Jonas fyra bästa försäkringstips

●      Teckna en företagsförsäkring!
Alla företagare måste ha ett bra grundskydd innehållande ansvarsförsäkring, egendomsförsäkring, avbrottsförsäkring och rättsskyddsförsäkring. Se till att du tecknar en försäkring innan du skriver på första avtalet, annars gäller inte försäkringen för just detta avtal.

●      Hemförsäkring hjälper inte!
Det finns ingen hemförsäkring som ersätter saker som händer dig som företagare. Även om du sitter hemma vid köksbordet och arbetar.

●      Anpassad försäkring!
Säkerställ att du har rätt försäkring! Om det finns några specifika behov för din verksamhet, se till att skydda dem. Till exempel behöver konsulter någon form av extra ansvarsförsäkring.

●      Ha koll på dina avtal!
I exempelvis ett hyresavtal, kundavtal eller leverantörsavtal specificeras vad ditt ansvar är, se till att försäkringen täcker det.