Fem tips! Så får du ut mer av din hemsida

Maria Östlund
23 mars 2023

Vi bjuder på fem tips som bidrar till att du får ut mer av din hemsida.

1) Skapa regelbundet nytt och relevant innehåll som fångar målgruppens uppmärksamhet. Gör du inte det kommer besökare att tröttna och du riskerar att gå miste om kunder.
2) Använd Call-to-actions (CTA) för att få besökaren att vidta önskade åtgärder. Det kan vara ”Ladda ner pdf”-knapp eller ”Vill du veta mer”-länk. Med CTA:s kan du få besökaren att stanna längre på din hemsida eller göra specifika handlingar.
3) Se till att hålla sidan uppdaterad med rätt öppettider, kontaktuppgifter och information. Stämmer inte informationen på din hemsida är det stor sannolik att kunden tappar förtroendet.
4) SEO-anpassa innehållet för att synas så högt upp som möjligt i sökresultatet på Google. Strukturera dina rubriker, använd relevanta sökord, döp dina bilder smart och skriv relevant alt-text är viktiga saker att arbeta med.
5) Installera Google Analytics för att hålla koll på statistiken. Ett litet sidospår men ack så viktigt! Vad gör besökaren på hemsidan? När hoppar de flesta av? Var kommer trafiken från?