Grattis till priset "Årets unga nyföretagare 2018"

Mats Evergren
7 december 2018

Grattis Philip och William från Luleå till titeln "Årets unga nyföretagare 2018" i Sverige. De utsågs i pitch-finalen på mässan Eget företag, 8-10 november på Stockholmsmässan.

Norrbottens Affärer har haft kontakt med pristagarna och skriver "– Begagnade bilar är kanske inte det första man tänker på i samband med framgångsrika företag. Men vi har bara jobbat på utifrån vårt intresse och kunskap, bett om goda råd och haft en bra mentor. Eriksson & Robertsson Bil AB är helt nischade på begagnatmarknaden och vi omsatte nästan 18 miljoner 2017 och hade en vinstmarginal på nästan 10 procent. Prognoserna för 2018 ser lika bra, om inte ännu bättre ut, säger Philip Robertsson."

Utmärkelsen Årets Unga Nyföretagare är ett samarbete mellan Fortnox och NyföretagarCentrum Sverige, med stöttning av CITI Bank Foundation som är samarbetspartner i projektet Ung & Eget. 

Juryns motivering: ”Philip och William bestämde sig för att göra ett företag av sin hobby. Med ett brinnande engagemang, en hög servicekänsla och kontroll på kostnader har de byggt upp ett framgångsrikt företag – en riktig uppstickare i en mogen bransch. Företaget visar att nytt inte alltid behöver vara bäst och har visat mycket god lönsamhet redan från start.”