Grattis till priset "Årets unga nyföretagare 2018"

Mats Evergren
7 december 2018

Grattis Philip och William från Luleå till titeln "Årets unga nyföretagare 2018" i Sverige. De utsågs i pitch-finalen på mässan Eget företag, 8-10 november på Stockholmsmässan.

Norrbottens Affärer har haft kontakt med pristagarna och skriver "– Begagnade bilar är kanske inte det första man tänker på i samband med framgångsrika företag. Men vi har bara jobbat på utifrån vårt intresse och kunskap, bett om goda råd och haft en bra mentor. Eriksson & Robertsson Bil AB är helt nischade på begagnatmarknaden och vi omsatte nästan 18 miljoner 2017 och hade en vinstmarginal på nästan 10 procent. Prognoserna för 2018 ser lika bra, om inte ännu bättre ut, säger Philip Robertsson."

Utmärkelsen Årets Unga Nyföretagare är ett samarbete mellan Fortnox och NyföretagarCentrum Sverige, med stöttning av CITI Bank Foundation som är samarbetspartner i projektet Ung & Eget. 

Juryns motivering: ”Philip och William bestämde sig för att göra ett företag av sin hobby. Med ett brinnande engagemang, en hög servicekänsla och kontroll på kostnader har de byggt upp ett framgångsrikt företag – en riktig uppstickare i en mogen bransch. Företaget visar att nytt inte alltid behöver vara bäst och har visat mycket god lönsamhet redan från start.”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022