Maxa ditt mässbesök – 3 tips som hjälper dig få ut mer av ditt besök på Mässan Eget Företag

Mats Evergren
16 april 2021

Att gå på mässa är en konst i vanliga fall när besöket sker fysiskt på plats och när vi nu genomför mässan online är det ännu viktigare att du tänker till kring besöket så att du får ut så mycket som möjligt av det.

Johan Dahl, för övrigt en av våra mest omtyckta föreläsare under mässan Eget Företag sedan många år, har länge arbetat med mässor, möten och affärsrelationer och ger dig här sina bästa tips på hur du kan göra för att ditt mässbesök ska bli så värdefullt som möjligt.

1.    Förbered dig - vad vill du ha ut av ditt mässbesök? Har du funderingar, frågor etc, skriv ned dessa så att du kommer ihåg när du chattar med utställaren. 
2.    Lista - vilka utställarkontakter känns mest värdefulla för dig? Priotera dem först, men besök många montrar.
3.    Lista - vilka seminarier känns mest värdefulla för dig?
Var aktiv med kontakterna

Är det något du funderar på att skaffa kan det dessutom finnas mässerbjudanden som gör att du får väldigt förmånliga villkor just nu.

Kom ihåg att din egen presentation, din pitch, är viktig så att den du chattar med snabbt förstår

·      vem du är,
·      vad du gör (vad du hjälper dina kunder med)
·      vad du vill.

Ett bonustips:

Tänk ur ett annat perspektiv.
Var nyfiken på hur utställarna, föreläsarna och andra medverkande gör och ta reda på vad du kan kopiera eller efterlikna som passar bäst i din egen verksamhet. Säkert kan du komma på flera olika saker som t.ex.

·      Så där skulle jag också kunna göra, till och med bättre!
·      Så där ska jag definitivt inte göra! 

Varmt välkommen, vi önskar dig ett givande besök på Mässan Eget Företag 2021.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022