Nio kommuner tävlar om Årets Nyföretagarkommun 2018

30 oktober 2018

De tävlar om att bli Årets Nyföretagarkommun, priset delas ut fredagen 9 november på mässan.

Årets nominerade kommuner
(i respektive kategori) är:

Vellinge (förortskommuner till storstäderna)
Helsingborg (större städer)
Nykvarn (förortskommuner större städer)
Strängnäs (pendlingskommuner)
Härjedalen (turism- och besöksnäringskommuner)
Gullspång (varuproducerande kommuner)
Ystad (kommuner i tättbefolkad region)
Nordanstig (glesbygdskommuner)
Piteå (kommuner i glesbefolkad region)

De nio kommunerna är nominerade utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2016 till den 30 juni 2017 och kategoriseras enligt SKL: s kommungruppsindelning. Siffrorna över nyföretagandet hämtas från Bolagsverket. En jury med representanter från både Visma och NyföretagarCentrum har därtill bedömt kommunernas arbete med att lyfta och stärka lokala entreprenörer och få fler att starta nya företag. Askersund, vinnare 2017. 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén Information är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar vi massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter i Café Entreprenör.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

SMÅA är en del av det trygghetssystem som finns för att så många som möjligt ska våga satsa på företagande. Därför är vi självklart med i alla sammanhang där vi kan få träffa människor som har idéer och vill förverkliga dem. Vi vill lära känna företagare och vi hoppas att de vill lära känna oss.

Eva Adeen, SMÅA

Partners Mässan Eget Företag