Varför ska man blogga?

7 juli 2015

Vi kommer så klart prata en hel del om bloggande i denna blogg och speciellt om företagsbloggande. Varför ska man då företagsblogga?

1. Bloggande är väldigt bra för SEO (sökordsoptimering), du kan skriva många och intressanta artiklar med värdefulla nyckelord. Det kan få dig högre upp hos Google! Skriver du riktigt bra inlägg så att andra personer gillar dem så kanske de länkar till dem och inlänkar är väldigt bra för just SEO.

2. Du visar din expertis. Du har möjlighet att dela med dig av din kunskap och erfarenheter med en massa bra tips, intressant fakta och annat kul. Detta gör att potentiella kunder blir intresserade av dig och med stor sannolikhet kommer att anlita dina tjänster eller köpa dina produkter.

3. Besökarna ser att det händer saker i ditt företag, med kontinuerligt uppdateringar så håller du liv i intresset för ditt företag. Folk minns dig och kommer förmodligen besöka din sida för att läsa din blogg igen.

4. Du har material som du kan återanvända på exempelvis din Facebooksida eller i en E-bok

5. Du har möjlighet att skapa kontakter, bloggvärlden är en egen liten värld och här finns det möjlighet att skapa kontakter som du kan ha nytta av på många sätt förutom självklara saker som att byta länkar, gästblogga hos varandra etc.

6. Du kan tjäna extra pengar. Jag rekommenderar ingen att börja blogga enbart för att tjäna pengar men det finns möjlighet att tjäna lite extra slantar med sponsrade inlägg, affiliatelänkar, annonser mm.

7. Du får också en lättare och bättre kommunikation med dina kunder som kan integrera med dina inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022