Varför ska man blogga?

7 juli 2015

Vi kommer så klart prata en hel del om bloggande i denna blogg och speciellt om företagsbloggande. Varför ska man då företagsblogga?

1. Bloggande är väldigt bra för SEO (sökordsoptimering), du kan skriva många och intressanta artiklar med värdefulla nyckelord. Det kan få dig högre upp hos Google! Skriver du riktigt bra inlägg så att andra personer gillar dem så kanske de länkar till dem och inlänkar är väldigt bra för just SEO.

2. Du visar din expertis. Du har möjlighet att dela med dig av din kunskap och erfarenheter med en massa bra tips, intressant fakta och annat kul. Detta gör att potentiella kunder blir intresserade av dig och med stor sannolikhet kommer att anlita dina tjänster eller köpa dina produkter.

3. Besökarna ser att det händer saker i ditt företag, med kontinuerligt uppdateringar så håller du liv i intresset för ditt företag. Folk minns dig och kommer förmodligen besöka din sida för att läsa din blogg igen.

4. Du har material som du kan återanvända på exempelvis din Facebooksida eller i en E-bok

5. Du har möjlighet att skapa kontakter, bloggvärlden är en egen liten värld och här finns det möjlighet att skapa kontakter som du kan ha nytta av på många sätt förutom självklara saker som att byta länkar, gästblogga hos varandra etc.

6. Du kan tjäna extra pengar. Jag rekommenderar ingen att börja blogga enbart för att tjäna pengar men det finns möjlighet att tjäna lite extra slantar med sponsrade inlägg, affiliatelänkar, annonser mm.

7. Du får också en lättare och bättre kommunikation med dina kunder som kan integrera med dina inlägg