Eget Företag 2022
Nya mässor kommer under 2022.
Boka fribiljett

Mässkalender:

Eget Företag, prel april/maj, oktober och januari.
Öppettider: onsdag kl 18-21, torsdag kl 9-16

Nu kan alla besöka Eget Företag. Är du föräldraledig, blivit sjuk, jobbar hemma? Ingen fara. Onlinemässan med föreläsningar är här för att stanna. Mässan är för dig som vill starta eget eller redan driver företag. Träffa rådgivare och experter digitalt, chatta och ses över video. 

Boka fribiljett idag!

 

Så här enkelt besöker du den digitala mässan


• Vi rekommenderar att besöka mässan via dator eller padda och ha tillgång till bra internet.
• Förebered dig, skriv gärna ner dina frågor i förväg.
• Gå igenom vilka som ställer ut, se lista med utställare.
• Avsätt gärna gott om tid för ditt besök, utställarna är på plats för att ge dig vägledning, råd och visa tjänster och produkter.
• Precis som på våra fysika mässor kommer du att få registrera dig som besökare och svara på några korta frågor.
• I entrén finns en bemannad digital informationsdisk, här kan du ställa frågor om mässan och få hjälp.
• Ta dig till mässhallarna, se skyltning i entrén.
• Besök montrarna, chatta eller ses över video med utställarna, våga fråga och bolla dina planer.
• Ta del av fina mässerbjudanden, hitta guider och annan bra information i montrarna.
• Besök de digitala föreläsningarna om att starta och driva företag, flera erbjuder chatmöjlighet, att ställa frågor när mässan är bemannad.
• Boka möten med experter och rådgivare i mässan.

Montrarna är bemannade

Precis som på en fysisk mässa finns här ett stort utbud av montrar med experter och rådgivare att besöka. Genom att klicka på en monter får du en tydlig överblick vad den innehåller. Via chattknappen kan du enkelt ta kontakt med utställarens representant, du ser foto och vad personen heter, det finns också möjlighet att mötas över video om du önskar det. 

I montern kan du också spana in vad utställaren erbjuder, många utställare har även korta filmer i montern.

Här är exempel på seminarier från senaste mässorna

Digitalt

Är aktiebolag alltid bästa formen?

De flesta företag som startas i dag är aktiebolag och än vanligare kommer det att bli när nu kravet på lägsta aktiekapital sänkts ytterligare. Men är aktiebolag den bästa formen att driva företag i alla lägen? Välkommen på en halvtimmesföreläsning där Ulf Bokelund Svensson utvecklar sina tankar och ger konkreta råd.

10-minuter Digitalt

Marknadsföring med liten budget

Gäster: Boo Gunnarsson, Företagsexpert, Visma och Carl Netz, från reklam- och kommunikationsbyrån, Beegleton. Moderator: Fredrik Lundtsröm, NyföretagarCentrum

LIVE kl 13.00

Ditt lönsammaste år

Känns det som att corona kom och tog lönsamheten ifrån dig under 2020? Under webinariet “Ditt lönsammaste år” visar vi på Ägarskolan hur du kan öka lönsamheten i ditt företag - så att 2021 kan bli ditt lönsammaste år! Och detta utan att nödvändigtvis behöva arbeta fler timmar. Vi kommer bland annat att visa Hur du kan planera in din vinst i företaget redan innan det nya året har startat. Vår formel för vilket pris du behöver sätta för att nå dina ekonomiska mål. En enkel ändring i hur du presenterar din produkt/tjänst som direkt kan öka din försäljning.

Digitalt

Thinking about starting your own business?

Come and listen to NyföretagarCentrum's experienced advisors. This seminar is in English and will talk about the basics of starting and running a business in Sweden, such as: how to find customers, pricing, marketing, budgeting, what to think about when it comes to laws and regulations, and much more! Bring your questions and speak to an advisor after the seminar! NyföretagarCentrum

Digitalt

Så styr du ditt start-up

Lär dig om hur ekonomistyrning kan hjälpa dig att hålla koll på, utveckla och växa ditt start-up. Utifrån 20-års erfarenhet som entreprenör presenterar Gabriel fem fokusområden och hur man kan möjliggöra tillväxt och lönsamhet. Gabriel Karlberg är lärare vid Handelshögskolan i Stockholm och startade sitt första företag 1998 som nittonåring. Gabriel har en bred bakgrund från näringslivet bl.a. från McKinsey och Groupon och arbetar idag med affärsutveckling på Marginalen Bank.

Digitalt

Vad behöver jag veta för att starta företag | Lätt svenska- Arabiska

Här berättar Urban Wallin och Mahfouz Hebrawi vad man ska tänka på när man ska starta företag. Här får du tips och råd hur du ska göra och vad du ska tänka på innan du startar ditt företag. Vi berättar vilken stöd och hjälp du kan få av NyföretagarCentrum, rådgivning och kurser.

Digitalt

Är du kvinna med utländsk bakgrund och vill starta eget företag?

Vi hjälper dig att bygga nya nätverk, att utveckla din affärsidé och att ta fram en hållbar affärsplan.

Digitalt

Visma eEkonomi - Vad är Visma eEkonomi för något?

Bokföring och fakturering på autopilot! Vi tar upp de viktigaste och smartaste funktionerna i Visma eEkonomi och berättar om de bästa tilläggstjänsterna. Tveka inte på att lära dig mer om hur du blir effektivare med din redovisning och fakturering.

Digitalt

Visma Webshop - Varför ska just du ha en hemsida?

Allt du behöver för en framgångsrik nätbutik! Du får statistiken kring e-handeln i Sverige idag. Vi tar upp varför du ska ha en hemsida i ditt företag och ger tips på vad som är bra att tänka på i uppstarten av din hemsida/webbshop. Samt genomgång av programmet Visma Webshop och hur det funkar!

Digitalt

Egenanställning - det enklaste sättet att komma igång med egen verksamhet.

Egenanställning ett enkelt och tryggt sätt att komma igång och driva egen verksamhet. Mer än 20 000 frilansare, konsulter och giggare inom alla tänkbara branscher fakturerar årligen genom Frilans Finans. På det här webinariet får du en kort introduktion till hur egenanställning fungerar och hur du enkelt och tryggt kan komma igång med din verksamhet utan att behöva starta ett eget företag - redan idag!

LIVE KL 10.00

Sälj mindre, dubbla din försäljning!

Vi berättar om fördelarna med att sköta sin bokföring själv. Du sparar pengar på att inte anlita en revisor och du får kontroll över ditt företag. Vi visar hur du enkelt bokför och fakturerar i Hogia Smart.

Digitalt

Starta eget – våra bästa tips och råd

Har du startat företag nyligen? Eller funderar du på att starta ett? I det här webbinariet får du tips och råd om vad du bör tänka på! Kursledare Peter Larsson, som vanligtvis jobbar med företagsfrågor på Björn Lundén, har många års erfarenhet av att hjälpa nystartade företag.

Digitalt

En introduktion till sökoptimering - SEO

Hur vinner du nya kunder på webben? Lär dig grundläggande kunskaper inom SEO och se till att vinna ny marknad på nätet. Här får du denna kunskap serverad på ett lättillgängligt sätt

Digitalt

Expandera din verksamhet med franchising

Seminariet är för dig som funderar på att expandera eller utveckla en franchisekedja och bli franchisegivare. Denna introduktion behandlar ämnet franchising, vad det är, fördelar och nackdelar, och hur det går till att bygga en kedja.

Digitalt

Slipp dålig publicitet – sälj säkra produkter

Ska du sälja elektronik, kläder eller leksaker? Eller kanske rengöringsmedel, handsprit eller något annat? Visste du att ditt företag då omfattas av kemikalieregler? Titta på vårt webbinarium och lär dig mer om vilka kemikalieregler du måste följa och vilka krav du kan ställa på dina leverantörer.

Digitalt

Starta eget med ett franchisekoncept

Ett seminarium för dig som funderar på att bli franchisetagare och starta eget i ett redan färdigt koncept. Du får veta mer om franchising, hur det går till och vad det kan finnas för möjligheter för dig.

Digitalt

Vilken bransch bör du starta företag inom?

Företagarnas vd Günther Mårder presenterar olika branschers förutsättningar och vad som krävs om ditt företag ska växa och bli framgångsrikt. Vilka branscher är framtiden och var är det enklast att starta företag?

Digitalt

Vad är AI och hur kan det hjälpa oss?

Daniel Nilsson på Hogia berättar om AI och hur det kan underlätta vårt arbete. Monotona arbeten ersätts av AI men andra jobb skapas.

Digitalt

Så löser du företagets frakter och undviker de vanligaste misstagen

Få värdefull kunskap om hur du löser företagets frakter, smidigt och enkelt! Dessutom får du insyn i vad som är de vanligaste misstagen kring frakter och hur du gör för att undvika dem. Och vem vet, kanske kommer det en smällkaramell som livar upp i decembermörkret!”

Digitalt

Hur du får råd med dina drömmar…

Drömmer du om att starta eget eller har du redan börjat resan mot att bli företagare? Här berättar Företagarnas vd Günther Mårder om hur du får råd att starta ditt företag.

Digitalt

Så skapar du en hemsida som ger dig affärer!

Lär dig bygga en hemsida som proffsen. Om budgeten inte tillåter att du anlitar en reklam-/webbyrå för att skapa din hemsida, misströsta inte. Det går att bygga sin hemsida på egen hand, men för att hemsidan inte ska bli amatörmässig finns det flera saker du behöver tänka på. Carl Netz och Marcus Törnell från reklambyrån Beegleton kommer för första gången dela med sig av sina tips och hemligheter för hur man bygger en sida som är mer än ett digitalt visitkort. En hemsida som faktiskt ger dig fler affärer.

Digitalt

Starta eget – Fem tips till en snabbare start!

Boo Gunnarson, Företagarexpert Visma

Digitalt

Nå ut med ditt budskap utan stor budget!

Konkurrensen om kunderna är stenhård och många nystartade företag har svårt att marknadsföra sitt företag. Företagarnas vd Günther Mårder blev Årets kommunikatör i Almedalen tre år i rad – här ger han dig sina bästa tips för hur du når ut med begränsad budget.

Digitalt

Skydda ditt varumärke!

Erik Enqvist på PRV kommer att prata om varumärken. Varför ska du skydda sitt varumärke?

Digitalt

Bokför och fakturera i mobilen – enkelt och gratis!

Vi är övertygande om att alla småföretagare kan bokföra själva! Därför utvecklade vi WREBIT, marknadens enklaste bokföringsprogram. WREBIT är en komplett bokförings- och faktureringsapp för de minsta företagarna. Appen är det enda du behöver för att driva ditt företag själv från mobilen. Gratis dessutom.​ Om du skulle behöva hjälp eller har frågor finns våra redovisningsexperter ett knapptryck bort i appen. Vi visar hur smidig tjänsten är, välkommen till vårt seminarie.

Digitalt

Vikten av digital närvaro.

Vi går igenom vikten av digital närvaro och hur du enkelt kan få en plats på nätet för ditt företag.

Digitalt

Du har en dröm, och det är inte bokföring

Digitalt

Varför försäkring

Starta inte företag utan försäkring. Arrangeras av Söderberg & Partner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

Partners Mässan Eget Företag