Gör som allt fler äldre, starta företag!

Besöka våra digitala event och seminarier >>>

Senior och vill Starta Eget – hur gör jag? 

Börjar du närma dig 60 år eller äldre – men inte redo att dra dig tillbaka till seniorlivet? Gör som allt fler äldre: starta eget företag. Vinsterna är många, och riskerna få. Det är få nackdelar med att dra igång ett företag som senior. Det må vara att man inte orkar hålla riktigt samma tempo som tidigare, men ofta kan man själv bestämma hur mycket energi man vill lägga ned. Fördelarna är däremot många. Förutom det ekonomiska tillskottet får du möjlighet att hålla igång ett större socialt nätverk, du känner dig behövd och håller dig rentav ung och uppdaterad en längre tid.

På senaste mässan kom 850 besökare som var 61 år eller äldre. Har du svårt att komma denna gång rekommenderar vi att boka ett möte med NyföretagarCentrum om du har planer på att starta företag.

Tio skäl för seniorer att starta eget

 1. Lägre skatt och egen- eller sociala avgifter
  Se aktuella skattersatser för enskild firma.

 2. Pensionsuttaget minskar inte
  Den allmänna pensionen är inte inkomstprövad, mer trygghet på tillvaron får du om du både tar ut allmän pension och startar företag.

 3. Större pension
  Varje år du arbetar, som anställd eller egenföretagare och betalar skatt innebär mer pengar till pensionen.

 4. Sjukpenning
  Om du har en aktiv näringsverksamhet och går med vinst, får du sjukpenning när du är sjuk.

 5. Större erfarenhet
  Som äldre egenföretagare har du mer erfarenhet, vilket kan ge dig ett övertag i många sammanhang.

 6. Bestämma och styra själv
  Har du varit anställd hela ditt vuxna liv och är trött på att ta order? Nu har du chansen att bli din egen chef.

 7. Ett rikare liv
  Följ dina drömmar och tjäna pengar på det.

 8. Kunna påverka
  Livet är inte över när du går i pension. Du kan fortfarande göra nytta och förändra världen om du vill.

 9. Större kontaktnät
  Du har säkert byggt ett stort nätverk under årens lopp. Det kan du använda dig av som företagare: Titta närmare på din bekanskapskrets och se hur de kan hjälpa dig med företaget. Behöver du rådgivning, kontakta NyföretagarCentrum.

 10. Frihet
  Glöm åtta till fem-jobbet. Som egenföretagare och pensionär kan du själv bestämma när du vill ha sovmorgon, åka på semester och jobba.

Källa: Allt om Eget Företag/NyföretagarCentrum

Välkommen till mässan Eget Företag!

Mats Evergren
Eventchef, NyföretagarCentrum Sverige

Nu vill allt fler äldre starta eget företag

Gammal och slut? Glöm det! Under mässan kommer Ulf Svensson, vd på Björn Lundén Information, att berätta mer om fördelarna med att driva företag när du blir äldre. Gå till seminarieprogrammet.

 

Antalet äldre besökare ökar på Eget Företag

Senast kom nästan 1.000 besökare som var 61 år eller äldre till den fysiska Eget Företag-mässan. Antalet fortsätter att öka. Här finns rådgivare, experter på plats för att berätta hur du gör för att enkelt komma igång med eget företag. många seminarier arrangeras och det bjuds på massor av inspiration..

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

Partners Mässan Eget Företag