Utställare | Eget Företag

 

Flexibla lösningar för småföretag. Qred gör vardagen lite enklare för företagare, så att du kan fokusera på att bygga det du brinner för.

 

Astar är Sveriges största utbildningsföretag. Vi utvecklar yrkestalanger och tar våra kursdeltagare från utbildning till anställning; hos oss kan du helt enkelt bli en stjärna på arbetsmarknaden.

 

Björn Lundén är kunskaps- och programvaruföretaget som sedan starten 1987 förenklar vardagen för små och medelstora företag. Främst genom att erbjuda moderna programlösningar, begriplig information och praktiska verktyg för att sköta företagets skatt och deklaration, redovisning, löner och personalfrågor.

Bolagsverket ska skapa förutsättningar för ett näringsliv där man kan lita på varandra. Kärnan i uppdraget är att registrera och tillgängliggöra företagsinformation, som skapar värde för samhället

 

Frilans Finans är en modern och effektiv ekonomisk lösning som möjliggör att fakturera utan att ha eget företag.

I dag har vi vuxit till att bli Sveriges största företagarägda medlemsorganisation med över 100 000 medlemmar. Även en driven och framgångsrik företagare behöver trygghet och vi på SMÅA arbetar för att erbjuda dig den tryggheten. Vi brinner för dig som företagare och för att göra din röst hörd. Det har vi gjort i över 50 år.

 

Vi erbjuder företagare finansiella och administrativa tjänster. Vi är själva företagare och har gjort den tillväxtresa som många av våra företagskunder är mitt uppe i. Det är med dessa insikter som vi skapat vårt företagserbjudande.

 

Den enkla tjänsten för nyhetsbrev Gör dina besökare till lojala kunder med Get a Newsletter – den lättanvända tjänsten för nyhetsbrev.

 

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälp för dig som ska starta eget. Vi erbjuder stort utbud av e-kurser i att starta företag och utvecklat en digital affärsplan med smarta kalkyler. 

Krea vill göra det enkelt för företag att få tillgång till den bästa finansieringen. Vi har utvecklat en tjänst som samlar in förslag från flest långivare.

 

Patent- och registreringsverket är centret för immateriella rättigheter. Vi arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige.

 

Snowfire är det roligaste sättet för driftiga företagare att få fler kunder via sin webbsida. Det är enkelt att starta en e-handel, skapa ett event och ta plats på nätet.

Initierad av SEB och utvecklad tillsammans med egenföretagare

Två år och 200 intervjuer. I nära samarbete med egenföretagare har SEBx utvecklat UNQUO. Det här är första versionen och fler smarta funktioner och tjänster lanseras hela tiden. Allt för att ge soloprenörer den bästa banktjänsten som kan hantera deras två ekonomier. Så att de kan frigöra tid till det de älskar att göra. Inte det tidskrävande pappersarbetet.

 

Funderar du på att starta företag? Är du redan igång och har frågor om till exempel moms, deklaration, bokföring eller anställningar? Välkommen till vår monter med dina frågor.

På verksamt.se samlar myndigheter som till exempel Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.

Lexicon är Sveriges största kompetensutvecklare av företag och erbjuder det bredaste utbudet på 30-talet center.

Här har vi samlat det du behöver för att driva företag och som gör jobbet enklare. Skaffa jobbmobil, webbhotell, Microsoft 365 och en proffsig webbadress. Våra rådgivare vägleder dig med de lösningar och tjänster som passar just ditt behov.

 

Hur tar jag betalt i min webbutik? Hur får jag ut mina varor till kunderna smidigt? Hur skyddar jag mig mot bedrägerier på nätet? Hur gör jag när jag ska anställa? Vad gör jag när jag får problem med personalen? Frågorna kan vara både små och stora när man ska starta e-handel eller fått fart på affärerna. Ibland behöver man lite hjälp på vägen.
Kom till Svensk Handels e-handelstorg. Vi har tillsammans med våra partner svaren, bra förmåner på tjänster och kunskapen på hur ett medlemskap oss kan underlätta din vardag som e-handlare.

WREBIT – Gratis superenkel fakturerings- och bokföringsapp! För entreprenörer och egenföretagare. Appen är skapad för att du som driver ett mindre bolag ska ha en supersmidig komplett bokförings- och faktureringstjänst direkt i mobilen. Gratis dessutom.

Med passion, expertkunskap och inställningen att försäkring ska vara enkelt gör vi på Svedea skillnad för dig som kund.

 

Virtual Career Days är Sveriges största karriärevent – en virtuell arena där studenter och nyutexaminerade, de vi kallar för framtidens professionella, får knyta kontakter med arbetsgivare virtuellt.

 

Bokföringsprogram. Oavsett dina behov har vi en bokföringslösning för dig som passar alla bolagsformer. Vi tar ditt företagande personligt.

Utöver ett integrerat företagskonto som gör bokföring smidigare än någonsin så förenklar Bokio fakturahantering, lön, uppföljning av utlägg och mer därtill. En allt-i-ett-lösning som hjälper företagare att manövrera de ofta krångliga ekonomiska aspekterna av att driva eget.

 

Seminarier från myndigheterna


Så här fungerar moms
Här får du en snabb och enkel förklaring på hur moms fungerar när du startar ditt företag.

Starta eget-stöd för arbetssökande
handla om ett starta eget-stöd som vänder sig till dig som är arbetssökande, har en affärsidé och intresse av att starta företag. Du kommer att få träffa en expert från Arbetsförmedlingen som berättar om det stöd du kan få för att underlätta din företagsstart. 

Skatter, moms och bokföring
I det är seminariet träffar vi Marie från Skatteverket som bland annat berättar om hur moms fungerar, vad F-skatt och preliminärskatt är samt reder ut det här med redovisningsperiod och redovisningsmetod och hur du kan tänka.

Sjukförsäkring för företagare
I det här seminariet kommer Maria från Försäkringskassan ge en fördjupning om sjukförsäkring för dig som driver företag och berätta om vilken trygghet du har som egen företagare.

Planera din företagsstart
I det här seminariet går vi igenom de grundläggande delarna du behöver tänka på innan du ska starta ditt företag. Vi går igenom affärsidé, affärsplan, budgetar och finansieringsmöjligheter.


Hållbart företagande i praktiken
Vad innebär hållbart företagande i praktiken? I den här filmen får du möta två företagare som berättar om hur de jobbar med hållbarhet i sina verksamheter.

Handel med utlandet
Det här webbinariet är för dig som ska börja handla med andra länder.

Företagsnamn och varumärke
I det här webbinariet möter du experter från Bolagsverket och Patent- och registreringsverket (PRV), som bland annat kommer att reda ut skillnaderna mellan företagsnamn och varumärke. Vi kommer även att reda ut vad immateriella tillgångar är och hur du kan skydda dem. Visste du till exempel att du kan skydda en viss melodi eller en viss rörelse? 

Företagsformer
I det här seminariet möter du experter från Bolagsverket och Skatteverket som kommer att prata om de två vanligaste företagsformerna - enskild näringsverksamhet och aktiebolag och vad som skiljer dem åt. 

Anställa personal

Att anställa del 1
I det här seminariet berättar Helen från Arbetsförmedlingen om vad som är bra att tänka på innan du ska anställa en medarbetare.

Att anställa del 2
I det här webbinariet berättar Marie från Skatteverket om vad som gäller när du ska anställa.

Att anställa del 3
I det här seminariet berättar Anna från Försäkringskassan om vad som gäller när dina anställda blir sjuk, vabbar eller ska gå på föräldraledighet. 
 
 
Inom kort kommer hela seminarieprogrammet