Caféscenen fredag

Debatter och spännande möten med experter och nyföretagare som Inspirerar och ger lönsamma råd varje timme.

TORSDAG | FREDAG | LÖRDAG

Dagens program

Fredag 8 november

Moderator:
Fredrik Lundström, NyföretagarCentrum

10.30

Finaltävling årets unga nyföretagare

 Tre unga nyföretagare pitchar sin affärsidé inför jury.

Priset Årets Unga Nyföretagare är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Ung & Eget, Fortnox och Citi Foundation där unga entreprenörer upp till 35 år kan tävla om titeln,
15 000 kr i marknadsföringscheckar och omslag och artikel i tidningen Starta & Driva Företag.

 

Café scenen

11.15

Vem blir Årets Mentor

Vinnaren utses och intervjuas

Mentorskap är viktigt och kan vara avgörande för att en nyföretagare ska lyckas. Årets pristagare är synnerligen kvalificerad och ett föredöme för andra mentorer. Priset delas ut av NyföretagarCentrum Sverige. 

Under ett år får en adept tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i NyföretagarCentrums mentorprogram över hela landet. 

Café scenen

11.30

Årets nyföretagarkommun 2019 presenteras

Vinnaren utses och intervjuas

Nio kommuner är nominerade till priset Årets Nyföretagarkommun 2019 och tävlar om 100 000 kronor. En prissumma som ska användas för att lyfta och stärka lokala entreprenörer. Bakom utmärkelsen står Visma Spcs och NyföretagarCentrum. Priset delas ut för sextonde året.

café scen

12.15

Startkapital och finansieringslösningar – Vad ska en bra pitch innehålla? Styrkor och svagheter i pitcharna.

Gabriel Karlberg, Marginalen Bank, Frida Svensson Söderlind, Swedbank m fl experter medverkar

Under den första tiden innan försäljningen har kommit igång behöver du ha ett startkapital. Men det är inte alltid dina egna pengar räcker. Då kan du behöva låna pengar, vad finns det för möjligheter och hur tänker banken? Hur gör man den framgångsrika pitchen? Panelen delar med sig av sina erfarenheter.

Café scenen

13.15

Årets unga nyföretagare utses!

Årets Unga Nyföretagare är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Ung & Eget, Fortnox och Citi Foundation. Unga entreprenörer upp till 35 år kan tävla om titeln, 15 000 kr i marknadsföringscheckar, omslag och artikel i tidningen Starta & Driva Företag.

Café scenen

13.45

Moms och vanliga fallgropar

Ulf Bokelund Svensson, momsexpert, Björn Lundén

Hur fungerar momsen, vad ska jag tänka på och vad finns det för fallgropar när jag startar och driver företag? Hör experterna ge se sina bästa tips och råd.

Café scenen

14.30

Trygghet både nu och sen!

Panel: Christian Björkander, Unionen Egenföretagare, Agneta Claesson, Pensionsmyndigheten

För många kan det vara en skräckblandad förtjusning att starta eget... Starta inte företag utan försäkring! Som företagare måste du också själv ansvara för din kommande pension. Pensionsmyndigheten kommer svara på vad som är viktigt för dig som företagare att tänka på.

Café scenen

15.15

Bokföring – hur vill du sköta den?

Panel: Stina Reutercrona, Redflag, Björn Kapstö, Wrebit

Tycker du att det är tråkigt att sköta bokföring och administration? Då är du inte ensam.
Många väljer att lämna bort den, andra försöker själva. Här får du några tips och exempel på lösningar.

Café scenen

16.00

Marknadsföring - Hitta nya kunder

Boo Gunnarson, Företagarexpert, Visma Spcs m fl gäster

Hitta enkla sätt att marknadsföra ditt företag på. Vi bjuder på tips och råd.

café scenen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022