Caféscenen lördag

Debatter och spännande möten med experter och nyföretagare som Inspirerar och ger lönsamma råd varje timme.

TORSDAG | FREDAG | LÖRDAG

Dagens program

Lördag 9 november

Moderator:
Fredrik Lundström, NyföretagarCentrum

10.45

Tips till dig som ska Starta Eget – Planer på att importera?

Elisabet Sannas, NyföretagarCentrum, Jenny Virdarson, Kemikalieinspektionen

 Importera eller sälja elektronik, kläder, skor, leksaker, smycken, tvättmedel eller något annat? Ska du kanske driva en e-handel? NyföretagarCentrum och Kemikalieinspektionen ger dig konkreta råd och tips!

Café scenen

11.45

Vanliga frågor när du ska starta företag och hur skyddar du ditt företagsnamn och varumärke

Malin Nyström, PRV, Emma Halvarsson, Bolagsverket

Starta företag på företagarsajten verksamt.se. Här får du hjälp att planera och komma igång med ditt företag, till exempel att välja företagsform, företagsnamn och registrera företaget. Ditt varumärke – namnet/symbolen på din vara, tjänst eller hela ditt företag – kan vara en av dina mest värdefulla tillgångar. Hur säkrar jag mitt varumärke? Vad ska jag tänka på?

Café scenen

12.45

Vem blir Årets Nyföretagare!

Hör nyföretagarna berätta om sin företagarresa

NyföretagarCentrum Sverige delar ut priset Årets Nyföretagare i Sverige 2019.  

Café scenen

13.00

Stockholm växer - fler möjligheter skapas

Staffan Ingvarsson, VD Stockholm Business Region

Staffan Ingvarsson, VD för Stockholm Business Region gästar mässan.

Café scenen

13.45

Följ din dröm och våga gå din egen väg

Nyföretagare gästar scenen

Vi har bjudit in några nyföretagare som nu driver företag för att berätta om sin resa och delar med sig av sina mot- och framgångar. Hur är företagarlivet? Vi tar upp vanliga frågor som många har när man startar företag. Hur kom du på affärsidén och varför startade du eget? Hur snabbt fick du din första kund? Tog du hjälp inför företagsstarten? Finns det några fallgropar och misstag ni kan tipsa om?

Café scenen

14.45

Så hittas du på nätet!

Carl Netz, Snowfire

Testa de olika alternativ för marknadsföring som finns och ta sociala medier på allvar. I dag förväntas det att man finns på nätet. Syns du inte på nätet så finns du inte.

Café scenen

15.15

STARTKAPITAL OCH FINANSIERINGSLÖSNINGAR – VAD SKA EN BRA PITCH INNEHÅLLA? STYRKOR OCH SVAGHETER I PITCHARNA.

Johan Nordström. Marginalen Bank, Catarina Nord Nilsson, Swedbank m fl experter medverkar

Under den första tiden innan försäljningen har kommit igång behöver du ha ett startkapital. Men det är inte alltid dina egna pengar räcker. Då kan du behöva låna pengar, vad finns det för möjligheter och hur tänker banken? Hur gör man den framgångsrika pitchen? Panelen delar med av sina erfarenheter.

Cafe Scenen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022