Caféscenen torsdag

Debatter och spännande möten med experter och nyföretagare som Inspirerar och ger lönsamma råd varje timme.

TORSDAG | FREDAG | LÖRDAG

Dagens program

Torsdagen 7 november

Moderator:
Fredrik Lundström, NyföretagarCentrum

11.10

INVIGNING

Irene Svenonius, finansregionråd, region stockholm

– Nyföretagandet är en central del för att skapa välstånd och konkurrenskraft. Det är i nya företag som startar, växer och anställer som värden skapas. Värden som bland annat går till att finansiera vår gemensamma välfärd. Politiskt behöver vi sänka trösklarna att gå från affärsidé till affär. Minskat regelkrångel och det viktiga faktum att företagare behöver uppskattas mycket mer än de beskattas, säger finansregionrådet Irene Svenonius.

Caféscenen

12.15

Bedrägeriexpertens fem tips – så undviker du vanliga fällor som nyföretagare

Nina Jelver, bedrägeriexpert Svensk Handel

Bedrägerierna mot företag har ökat lavinartat de senaste åren. Hur kan du skydda dig som nyföretagare? Nina kommer närmast från Polisen där hon arbetat med bedrägerifrågor på Nationellt bedrägericenter. Det finns ett stort behov av mer information och kunskap inom bedrägeriområdet.

Cafe scenen

13.15

Funderar du på att starta ett företag, hur ska jag börja? Hur mycket kan jag göra själv?

NyföretagarCentrum och Emma Halvarsson, Bolagsverket

NyföretagarCentrum ger dig konkreta råd och tips! Vanliga fallgropar och misstag? Starta företag på företagarsajten verksamt.se. Här får du hjälp att planera och komma igång med ditt företag, till exempel att välja företagsform, företagsnamn och registrera företaget.

Café scenen

14.30

FÖLJ DIN DRÖM OCH VÅGA GÅ DIN EGEN VÄG

Martin Sahlqvist, Sahlqvist Marknadsutveckling och Martina Ehn, ME GrafiskDesign

Vi har bjudit in några nyföretagare som nu driver företag för att berätta om sin resa och delar med sig av sina mot- och framgångar. Hur är företagarlivet? Vi tar upp vanliga frågor som många har när man startar företag. Hur kom du på affärsidén och varför startade du eget företag? Hur snabbt fick du din första kund? Tog du hjälp inför företagsstarten? Finns det några fallgropar och misstag ni kan tipsa om?

Café scenen

15.15

STARTKAPITAL OCH FINANSIERINGSLÖSNINGAR – VAD SKA EN BRA PITCH INNEHÅLLA? STYRKOR OCH SVAGHETER I PITCHARNA.

Thomas Lindquist, Swedbank, Gabriel Karlberg, Marginalen Bank m fl experter medverkar

Under den första tiden innan försäljningen har kommit igång behöver du ha ett startkapital. Men det är inte alltid dina egna pengar räcker. Då kan du behöva låna pengar, vad finns det för möjligheter och hur tänker banken? Hur gör man den framgångsrika pitchen? Panelen delar med av sina erfarenheter.

Café Scenen

16.00

Marknadsföring med liten budget

Experter medverkar

En stor utmaning för företag, inte minst små eller nystartade företag, är marknadsföringen: Vilken marknadsföring är mest effektiv? Vi bollar tankarna med panelen.

Café scenen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022