Statistik | Eget Företag

Vi har arrangerat tre digitala mässor, som samlat 6.700 besökare.    STÄLLA UT | BOKA PLATS

Unik besöksstatistik till montrarna

Det var vår första digitala mässa och här får man verkligen fram utförlig statistik.  Här kan vi se att mässbesökarna verkligen besökte många utställare och det var ganska jämt fördelat, några av montrarna sticker ut lite mer.

Digitala seminarierna succé – över 9.000 deltagare

Vi vet att denna målgrupp söker kunskap, tips och inspiration. Mässans utställare erbjöd ca 50 föreläsningar som lockade drygt 9 500 besökare, en ökning med över 20 procent jämfört med mässan i april

Fler kvinnor, 57 procent!

Intressant, här var skillnaden större jämfört med tidigare fysiska mässor. Under de senaste fysiska mässorna har det varit ungefär 50/50 kvinnor/män som besökt mässan. Dock, är det är det färre kvinnor som startar företag jämfört med män.

Mässan Eget Företag – digitalt, var en av Sverige första större digitala mässor som arrangerades redan under hösten 2020. Den senaste gick i november 2021. Det finns enorma möjligheter i den digitala mässvärlden, vi berättar gärna mer!

 

Besökarnas profil

Välj alternativ för ditt besök (mässan i 28-29 april)
Starta eget 49,4% (49%)
Driver företag 45,9% (40%)
Besöker av annan anledning 4,7% (11%)

Ålder
Yngre än 35år 28,6% (28%)
35-60 år 62,7% (62%)
61 är eller äldre 8,7% (9%)

Var är du född
Född i Sverige 71,9% (73%)
Född utanför Sverige 28,1% (27%)

Chats startade och antal meddelanden
Startade chattar: 12 533 (12.815)
Meddelanden: 28 890 (26.336)

Var ifrån kom besökarna
Stockholms län 35% (37%)
Västra Götaland 13% (12%)
Skåne 12% (12%)
Övriga landet 40% (39%)

 

På frågan "Jag vill gärna veta mer om" svarade:

Affärsjuridik 21%
Betallösningar 28%
Bokföring 50%
e-handel 34%
Finansiering 28%
Franchise 7%
Företagsformer 24%
Försäkring 32%
Hemsida 43%
Import 15%
Marknadsföring 50%
Mentor 22%
Nyföretagarhjälp 47%
Patent 9%
Pension 17%
Personalfrågor/anställa 9%
Redovisningstjänster 29%
Skatter, moms 51%
Säkerhet 13%
Uppstartslån 18%
Utbildning/kurser 34%
Varumärke 24%
Säljutveckling 22%
Prissättning 36%
Anställa 12%
Skriva avtal 25%
Sociala medier 41%
Upphovsrätt 9%
Digital marknadsföring 45%

Besökarna blev överraskade

Många besökare var överraskade av hur den digitala mässan var uppbyggd och hur enkelt det var att tar sig runt i miljön.

Besökare
"Superbra mässa med föreläsningar jag inte trodde innehållet skulle vara det som det var, i positiv bemärkelse! Lyssnade på 13-14 st. Mycket att ta in, noterade parallellt i min affärsplan, fick något ont om tid mot slutet (jobbade helgen), men jättefint att webbinaren låg kvar ända tills söndag em!
Tack!"

 

"Väldigt bra att kunna gå på mässa hemma och i lugn och ro

 

Man slipper ju resa. Och då sparar man ju mycket tid bara i och med det. Toppen att bara dyka in till det som intresserar och är relevant.

 

Och jag som har svårt med ljud och för mycket intryck och inte längre klarar sådana event tyckte det var toppen. Nu kunde jag ändå vara med."

 

"Mycket bra mässa,lätt att hitta. tack!"

 

Utställare

"Vi var inte riktigt beredda på att andelen besökare som redan drev företag skulle vara så pass stor som den var. Vårt fokus låg på dem som skulle starta företag. Tills nästa gång vet vi bättre och har större möjligheter att rigga för detta."

Över 80 procent använde sin dator eller padda vid sitt mässbesök

Alla kan besöka mässan, det enda man behöver är tillgång till internet och mobil, dator eller padda. Men vill man maximera sitt besök rekommenderar vi dator och allra bäst blir om man har möjlighet att dela bildskärm till sin platt-TV. Det är verkligen att rekommendera!

Några exempel på montrar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

Partners Mässan Eget Företag