Gör som allt fler äldre, starta företag!

Besöka våra digitala event och seminarier >>>

Senior och vill Starta Eget – hur gör jag? 

Börjar du närma dig 60 år eller äldre – men inte redo att dra dig tillbaka till seniorlivet? Gör som allt fler äldre: starta eget företag. Vinsterna är många, och riskerna få. Det är få nackdelar med att dra igång ett företag som senior. Det må vara att man inte orkar hålla riktigt samma tempo som tidigare, men ofta kan man själv bestämma hur mycket energi man vill lägga ned. Fördelarna är däremot många. Förutom det ekonomiska tillskottet får du möjlighet att hålla igång ett större socialt nätverk, du känner dig behövd och håller dig rentav ung och uppdaterad en längre tid.

Tio skäl för seniorer att starta eget

 1. Lägre skatt och egen- eller sociala avgifter
  Se aktuella skattersatser för enskild firma.

 2. Pensionsuttaget minskar inte
  Den allmänna pensionen är inte inkomstprövad, mer trygghet på tillvaron får du om du både tar ut allmän pension och startar företag.

 3. Större pension
  Varje år du arbetar, som anställd eller egenföretagare och betalar skatt innebär mer pengar till pensionen.

 4. Sjukpenning
  Om du har en aktiv näringsverksamhet och går med vinst, får du sjukpenning när du är sjuk.

 5. Större erfarenhet
  Som äldre egenföretagare har du mer erfarenhet, vilket kan ge dig ett övertag i många sammanhang.

 6. Bestämma och styra själv
  Har du varit anställd hela ditt vuxna liv och är trött på att ta order? Nu har du chansen att bli din egen chef.

 7. Ett rikare liv
  Följ dina drömmar och tjäna pengar på det.

 8. Kunna påverka
  Livet är inte över när du går i pension. Du kan fortfarande göra nytta och förändra världen om du vill.

 9. Större kontaktnät
  Du har säkert byggt ett stort nätverk under årens lopp. Det kan du använda dig av som företagare: Titta närmare på din bekanskapskrets och se hur de kan hjälpa dig med företaget. Behöver du rådgivning, kontakta NyföretagarCentrum.

 10. Frihet
  Glöm åtta till fem-jobbet. Som egenföretagare och pensionär kan du själv bestämma när du vill ha sovmorgon, åka på semester och jobba.

Välkommen till mässan Eget Företag!

Mats Evergren
Eventchef

Allt fler äldre starta eget företag

 

Antalet äldre besökare ökar också på Eget Företag

Antalet fortsätter att öka. Här finns rådgivare, experter på plats för att berätta hur du gör för att enkelt komma igång med eget företag. många seminarier arrangeras och det bjuds på massor av inspiration..

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022