Så här är mässan uppbyggd

Genom virtuella alternativ kan möten nu ske mer effektivt, till lägre pris och samtidigt inkluderande då fler har möjlighet att delta.

Varför ställer man ut på en mässa?

Syftet för att ställa ut är möta sin målgrupp där man kan vara att informera, vägleda deltagarna, visa upp en ny tjänst eller produkt. Ett annat skäl, nog så viktigt kan vara att hålla kontakt med befintliga kunder. Ofta är mässan en fantastisk möjlighet att marknadsföra sitt företag, organisation eller myndighet på. Med en digital mässa blir det mycket enklare.

Digital mässa, ett mycket kostnadseffektivt sätt att nå ut på marknaden

Alla vet att det kostar stora pengar att på egen hand marknadsföra sig, framför allt på smala målgrupper. Styrkan med en mässa är att arrangören med framgångsrik marknadsföring lockar hit rätt målgrupp och som utställare kan du nå ut till fler besökare. Den digitala mässvärlden skapar verkligen nya möjligheter!

Eget Företag är ledande sen många år

Vi på NyföretagarCentrum som driver mässan Eget Företag är ledande i Sverige på att nå ut till de som ska starta eller redan har startat sitt företag under de senaste åren. En viktig faktor är att varje år kommer 1000-tals besökare på rådgivning över hela landet och dessa bjuder vi in till mässan.

Fysisk vs digital mässa?

Vi tror att man framöver kommer arrangera både och, det kanske blir en hybrid. Idag finns inga andra alternativ än digitala mässor så länge pandemin håller greppet. Men helt klart är att de digitala mässor är här för att stanna och utvecklas. 

Hög tid att skaffa erfarenhet av digitala mässor

Vi berättar gärna mer om våra erfarenheter av fysiska vs digitala mässor. Det finns många intressanta möjligheter i den digitala mässvärlden. 

Några exempel på montrar från mässan

Så här är mässan uppbyggd

Entréhall med bemannad reception för hjälp och vägledning i mässan. Nu kan besökarna välja att gå in i mässhallarna eller gå direkt till föreläsningarna. De flesta föreläsningarna är inspelade men det förekommer också livesändningar. Det finns möjlighet att chatta med föreläsaren även under de inspelade föreläsningarna. 

 

Flera mässhallar

Här är det rörelse och ofta har de digitala mässor flera mässhallar. Är mässan större kan hallarna också ha olika teman. Besökarna besöker montern genom att klicka på den, då visas den på bildskärmen och besökarna kan starta chat och ta del av allt innehål som finns.

Några röster från besökare

"Superbra mässa med föreläsningar jag inte trodde innehållet skulle vara det som det var, i positiv bemärkelse! Lyssnade på 13-14 st. Mycket att ta in, noterade parallellt i min affärsplan, fick något ont om tid mot slutet (jobbade helgen), men jättefint att webbinaren låg kvar ända tills söndag em!
Tack!"

"Väldigt bra att kunna gå på mässa hemma och i lugn och ro

Man slipper ju resa. Och då sparar man ju mycket tid bara i och med det. Toppen att bara dyka in till det som intresserar och är relevant.

Och jag som har svårt med ljud och för mycket intryck och inte längre klarar sådana event tyckte det var toppen. Nu kunde jag ändå vara med."

"Mycket bra mässa,lätt att hitta. tack!"

Utställarkommentar

"Vi var inte riktigt beredda på att andelen besökare som redan drev företag skulle vara så pass stor som den var. Vårt fokus låg på dem som skulle starta företag. Tills nästa gång vet vi bättre och har större möjligheter att rigga för detta."

"Väldigt snygg och välgjort! Får verkligen en känsla av att man är på en mässa, och kan i lugn och ro titta igenom allt. Många utställare och många seminarier. Bra jobbat!"

Mattias Oljelund, Svenskt Näringsliv

Utställarna 

Utställarna presenteras, med logo, information, länkar och erbjudanden. Inloggade besökare kommer direkt till er monter vid klick på loggan.

Monter – Premium

Extra allt och flera möjligheter.

Chatta eller möt besökaren över video.
Som utställare ser du vilka besökare som tagit del av information och vilka som besökt montern.

Flexibla monterlösningar

Det finns flera monteralternativ. 
Chatta eller möt besökaren över video.
Som utställare ser du vilka besökare som tagit del av information och vilka som besökt montern.

Basmonter 

Har allt du behöver för ert deltagande i den digitala mässan. Här finns chat /video, mässerbjudanden, bildvisare för egna bilder, fakta om er som utställare, webbinar, logo. Vill du synas lite extra kan du komplettera med tilläggstjänster.
Det ingår att du får statistik, kontaktuppgifter på besökare i monter och vilka som tagit del av erbjudanden samt tittat på webbinar.

Representant / personal i montern

o   Profilbild alternativt logo
o   Titel
o   Email (frivilligt)
o   Linkedinprofil (frivilligt)
o   Eget inlogg till montern
o   Data och statistik på allt som händer i montern. Se hur många och vilka som har haft kontakt. Möjligheter att Exportera.

Utblidning 

Strax innan mässan erbjuder vi utbildning i verktyget för er personal som ska bemanna montern. Vi gör det över videomöte, ca 30 minuter tillsammans med fler utställare.

Föreläsning / webinar

o   Inspelat, live, Streamat via youtube eller vimeo
o   Konferens via Zoom, MS teams, eller länkning via valfri. 
o   Chat med besökarna
o   Besökar statistik, hur många och vilka, kan exportera data per webinar
o   Eget inlogg för föreläsare

Erbjudanden / Informationsguider

I monter kan du erbjuda besökarna olika erbjudanden. De kan vara riktade till olika målgrupper. När besökarna tar del av erbjudanden får du som utställare deras namn och e-postadress för egen uppföljning.

NYHET! Digital goodiebag

Goodiebag har alltid varit ett populärt inslag i de fysiska mässorna, nu kan vi presentera en "Digital Goodiebag". i den kan besökarna samla  alla era fina erbjudanden. När besökaren är klar med mässan väljjer man att ladda hem alla erbjudanden. 

Föreläsningarna är LIVE eller inspelade!

Vi berättar gärna mer om våra erfarenheter och vad vi tror fungerar bäst. Fler plattformar fungerar, men vanligast är Youtube, inspelade filmer laddas upp dolda.

Föreläsare – presenteras och kort information

Som föreläsar / arrangör kan du välja vilen bild som ska synas i programmet. Vår rekommendation är korta föreläsningar, mellan 15-45 minuter.

LIVESCEN med debatter och samtal om livet som företagare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

Partners Mässan Eget Företag