Din framtida lön – pension

Tre lönsamma tips!

När du startar eget är det mycket att tänka på men glöm inte bort din framtida lön. Det vill säga din pension. 

Som egen företagare måste du själv ta lite större ansvar för din pension, till skillnad mot en vanlig anställd, säger Monica Petersson, Pensionsexpert.

Om du kan bocka av tipsen här nedan gör du det viktigaste för din pension:

1. Ta ut lön – Lönen/överskottet du tar ut och skattar för gör att du tjänar in till din allmänna pension.

2. Betala avgifterna – Du måste betala både ålderspensionsavgift via företaget och allmän pensionsavgift via inkomstskatten.

3. Kompensera för utebliven tjänstepension – Som företagare får du inte tjänstepension. Spara därför upp till 5 procent av din inkomst i ett långsiktigt sparande.

Läs gärna mer på pensionsmyndigheten.se/foretagare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

Partners Mässan Eget Företag