Scenprogram fredag

Här arrangeras debatter och spännande möten med entreprenörer som Inspirerar och ger lönsamma råd varje timme.

TORSDAG | FREDAG | LÖRDAG

Dagens program

Fredag 9 november

10.30

Så blir du hittad på nätet - och ligger steget före konkurrenterna

Carl Netz, Expert Snowfire

 

 

 

Café scenen

11.15

Vem blir Årets Mentor och Årets Nyföretagarkommun

Vinnarna utses & intervjuer

NyföretagarCentrum Sverige delar ut priset till Årets Mentor i Sverige. Visma Spcs och NyföretagarCentrum Sverige utser Årets Nyföretagarkommun.

Café scenen

12.15

Stockholm ska ha Sveriges bästa företagsklimat

Anna König Jerlemyr, Finansborgarråd (m)

Vi har förutsättningarna. Vi kommer bl a att arbeta för kortare handläggningstider och bättre upphandlingar. Ett gott företagsklimat ska finnas i varje medarbetares medvetande i Stockholms stad. Så att vi välkomnar alla de företag som vill starta, växa eller etablera sig här i regionen.

Café scenen

13.15

Om skydd av uppfinningar, varumärke och design med immateriella rättigheter. Vad ska man tänka på?

Antonio Nordmark, Patent och registreringsverket, PRV

Det finns alltid andra aktörer som är redo att kopiera eller efterlikna din verksamhet. Därför är det viktigt att du se över hur du skyddar ditt företags immaterialrätt, design och varumärke.

Café scenen

13.45

Företagarpodden live.

Om hur du kan utveckla ditt företagande

Programledare är Gunter Mårder, Vd Företagarna och Julia Selander, vd för entreprenörstävlingen Venture Cup. Gäst Simona Heef, rådgivare, NyföretagarCentrum Västerås. Teamet är att hjälpa nystartade företagare med kloka råd och tips och få kunskaper för att bli mer framgångsrika.

Café scenen

14.30

Prisutdelning och intervju: Årets Unga Nyföretagare och de nationella vinnarna av SKAPA-priset och SKAPA-priset för unga innovatörer.

Pristagare inspirerar

SKAPA-priset är landets största och mest prestigefyllda innovationspris som delats ut varje år sedan 1986. Priset är, förutom äran, 500 000 kronor och vinnaren kan kalla sig svensk mästare i innovationer.

För femte året delas priset Årets Unga Nyföretagare ut i samarbete med Fortnox och Citi. Finalisterna kommer att pitcha mot en jury på SKAPA-scenen från kl 12.15 på fredagen.

Café scenen

15.15

Marknadsföringstips för dig som ska starta eget

Experter ger sina tips

 

 

Café scenen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén Information är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar vi massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter i Café Entreprenör.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

SMÅA är en del av det trygghetssystem som finns för att så många som möjligt ska våga satsa på företagande. Därför är vi självklart med i alla sammanhang där vi kan få träffa människor som har idéer och vill förverkliga dem. Vi vill lära känna företagare och vi hoppas att de vill lära känna oss.

Eva Adeen, SMÅA

Partners Mässan Eget Företag