Scenprogram fredag

Värd för caféet är Svenskt Näringsliv nya nyhetssatning f+. Här arrangeras debatter och spännande möten med entreprenörer som Inspirerar och ger lönsamma råd varje timme.

TORSDAG | FREDAG | LÖRDAG

Dagens program

Fredag 10 november

10.30

Matteklubben räknar hem ett ökat intresse för matte

Marie Eneqvist, Annika Faxander

Matematik är inte de svenska skolbarnens bästa gren. Tvärtom rasar mattekunnandet i jämförelse med andra länder. Det vill företaget Matteklubben ändra på. Marie Eneqvist och Annika Faxander reser nu runt bland skolor och utbildar lärare och pedagoger som sedan i sin tur startar matteklubbar på de egna skolorna. Därmed ökar intresset för både matte och naturvetenskap.

 

 

Café scenen

11.15

Prisutdelning: Årets Mentorer och Årets Nyföretagarkommun

Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige delar tillsammans ut priset till Årets Mentorer. Visma Spcs och NyföretagarCentrum Sverige utser Årets Nyföretagarkommun.

 

Café scenen

12.15

En krögare med socialt patos

Anna Lallerstedt

Lallerstedt är ett namn som förpliktigar. Särskilt om man som Anna Lallerstedt dessutom tagit över två av de restauranger som pappa Erik har drivit. Det gör henne till en av Sveriges få kvinnliga krögare och till en företagsledare med ansvar för drygt 100 personer. Därtill har hon ett stort engagemang för nyanlända i Sverige och – hon gillar fiskbullar.

 

Café scenen

13.15

Panel: Nysvenskt företagande

Sadoo Iskardarani, Elisabet Sannas

Hur kan vi bli bättre på att ta tillvara den kompetens och den drivkraft som finns hos de som kommer till Sverige? Bara inom restaurangnäringen har sex av tio företagare utländsk bakgrund. Vår panel med Sadoo Iskardarani, företagare och Elisabet Sannas, NyföretagarCentrum Sverige, diskuterar hur de kan bli fler och vad kan vi lära av dem.

 

Café scenen

13.45

Kryddad framgång när TV-kocken lagar mat

Sadoo Iskandarani

Han lagar mat både i TV och i sina egna restauranger i Malmö. Med rötterna i Libanon skapar han recept som utmanar de svenska smaklökarna. Med stor framgång, ska tilläggas. Sadoo Iskandarani berättar om ett företagande som började i pappas kebabkök.

 

 

Café scenen

14.30

Intervju med de nationella vinnarna av SKAPA-priset och SKAPA-priset för unga innovatörer

Café scenen

15.15

Lärande babbel blev klickraket på Youtube

Anneli Tisell

Det var Youtube som gjorde det. När Anneli Tisell la ut musikvideon med Babblarna blev den en klickraket. Men bakom de glada figurerna finns ett allvar: Babblarna är ett pedagogiskt hjälpmedel för språkinlärning inspirerat av den egna sonen, som har downs syndrom. Och nu vill entreprenören själv inspirera fler att starta företag.

 

Café scenen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från mässan

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén Information är Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar vi massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén Information

För Visma Spcs är Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter i Café Entreprenör.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

På mässan finns allt du behöver för att starta företag. Lev din dröm!

Caxton Njuki, entreprenör

Partners