Scenprogram torsdag

Värd för caféet är Svenskt Näringsliv nya nyhetssatning f+. Här arrangeras debatter och spännande möten med entreprenörer som Inspirerar och ger lönsamma råd varje timme.

TORSDAG | FREDAG | LÖRDAG

Dagens program

Torsdagen 9 november

10.40

Välskräddat företag med framtidsambitioner

Mia Berg, Stina Andersson

En svensk syfabrik. Det låter som ett eko från förr när Sverige var en stormakt inom tekobranschen. Och det är just dit som Mia Berg och Stina Andersson siktar: Att återuppväcka den slumrande textilindustrin i ny, modern tappning.

 

Café scenen

11.10

Mässinvigning

Optimera ditt mässbesök – så här gjorde vi!

Yessica Thor, Love By Lola och Håkan Nilsson, Zinnovate, båda startade sin företagskarriär på mässan Eget Företag. De berättar hur de använde mässan, seminarierna och nätverken för att förverkliga sin dröm, ett eget företag. Smarta tips och råd till dig som besöker mässan. 

Marina Åman, vice ordförande, Unionen
Jan Sundman, ordförande NyföretagarCentrum Sverige

Café Scenen

12.15

Paradiset utmanar matjättarnas oligopol

Johannes cullberg

Johannes Cullberg var förbannad. På röriga butiker, dåliga produkter och oinspirerade miljöer. Den ilskan blev drivkraften till att starta en egen kedja av livsmedelsaffärer. Då var det inte heller svårt att hitta på namnet: Paradiset. Nu finns tre butiker som utmanar de stora matjättarna med ekologiska produkter.

 

Café scenen

13.15

Panel: Så får du kapital till din affärsidé

Johannes Cullberg, Joacim Tåg, IFN, Gustaf Winnberg, Uptrail.

Det är den eviga frågan: Hur får jag tag i kapital? Finns det verkligen någon som vill investera i min affärsidé? Vår panel diskuterar olika vägar för att komma framåt både med och utan pengar. Medverkar gör Johannes Cullberg, Joacim Tåg, IFN, Gustaf Winnberg, Uptrail.

 

 

Café scenen

14.30

Inget bäst-före-datum på smart affärsidé

Karl Andersson

Affärsidén var enkel men oprövad: Sälja överbliven mat via nätet. Den smått galna tanken skapade företaget Matsmart. Verksamheten hjälper till att minska det växande matberget och det faktum att vi slänger 11 000 ton mat (!), utan att den är dålig. Nu är Karl Andersson på väg ut i Europa med sin succéidé.

 

Café scenen

15.30

Gamla bilbälten guld värda

Johanna Boman

Det började med UF och viljan att göra något med återvinning, bilar och mode. En tur till bilskroten fick allt att falla på plats. Begagnade bilbälten var materialet som sedan omvandlades till designade väskor, allt under namnet Rebelt. När UF-året var över omvandlade Johanna Boman verksamheten till ett riktigt företag

 

Café scenen

16.15

Liten låda med stor framgång

Carolina Sundberg

Carolina Sundberg har varit med på mässan Eget Företag förut: 2013 utnämndes hon till Årets Nyföretagare. Det var den egna uppfinningen Frozzypack, en matlåda som håller maten kall i upp till sju timmar, som juryn gillade. Sedan dess har allt rullat på med en stabil produkt av bra kvalitet. Men en och annan har försökt stjäla idén. Utan att lyckas.

 

 

Café scenen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från mässan

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén Information är Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar vi massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén Information

För Visma Spcs är Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter i Café Entreprenör.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

På mässan finns allt du behöver för att starta företag. Lev din dröm!

Caxton Njuki, entreprenör

Partners