Tema: Finansiering

Vid finns det för finansieringsmöjligheter vid uppstart och när företaget vill växa? Träffa företagen på mässan.

Startkapital och finansieringslösningar

Under den första tiden innan försäljningen har kommit igång behöver du ha ett startkapital. Men det är inte alltid dina egna pengar räcker. Då kan du behöva låna pengar, vad finns det för möjligheter och hur tänker banken? Vad finns det för krav och vad ska jag tänka på när jag presenterar företagets affärsplan? Detta är några vanliga frågor.

Vad finns det för möjligheter att skaffa finansiering om jag ska göra större investeringar och vill växla upp mitt företagande? På mässan har vi samlat många aktörer från branschen.

Lär dig pitcha din affärsidé till banker och investerare!

Att sälja in sina idéer, pitcha, är en stor del av företagandets framgång och det krävs ofta mycket träning för att lyckas. En vass pitch, tar företaget till en ny nivå! Under årets mässa får mässbesökarna chansen att testa och vässa sina pitchkunskaper på personer som verkar i branchen.

Uppstartslån

NyföretagarCentrum kan i samarbete med Marginalen erbjuda uppstartslån på upptill 250.000 kronor, det ökar också dina möjligheter att få finansiering från fler aktörer om det finns behov enligt din affärsplan. NyföretagarCentrum har fler partners som kan vara behjälpliga.

"Snabbpitcha din affärsidé – få feedback"

Torsdag kl 14-15
Fredag kl 11-12
Lördag kl 14-15

Att få en affärsängel eller erfaren mentor på kroken är många entreprenörers högsta dröm. Men det är inte lätt att sälja in sig själv och sin affärsidé. Under årets mässa får blivande och nya företagare chansen att göra just detta mellan klockan 14-15 torsdag och lördag samt kl 11-12 på fredagen. Efteråt möter vi några av dem och erfarna rådgivare på caféscenen kl 15.30. Hur har det gått och vad krävs för att ta hem en investering? Vad ska en bra pitch innehålla?

Om pitchen:

Du ska under max 3 minuter pitcha din affärsidé, efter pitchen får du snabb feedback i två minuter. Du bokar plats via hemsidan här från fyra veckor innan mässan öppnar. 

Tips! Tänk på att tiden gå fort, träna gärna själv innan, testa på vänner och bekanta och skriv ner och vässa din pitch. Den bör innehålla beskrivning av;
- idén 
- unikt
- behov
- målgrupp

Vi reserverar oss för att det kan bli fullbokat.

Anmälan är inte öppen än.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén Information är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar vi massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter i Café Entreprenör.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

SMÅA är en del av det trygghetssystem som finns för att så många som möjligt ska våga satsa på företagande. Därför är vi självklart med i alla sammanhang där vi kan få träffa människor som har idéer och vill förverkliga dem. Vi vill lära känna företagare och vi hoppas att de vill lära känna oss.

Eva Adeen, SMÅA

Partners Mässan Eget Företag