Turnéplan 2019

Vecka 17
Tisdag 23/4, Jönköping
• Café Starta & Driva Eget – två timmar!
Onsdag 24/4, Malmö
• Mässa Eget Företag & seminarier
Torsdag 25/4, Göteborg
• Mässa Eget Företag & seminarier
Fredag 26/4, Västerås
• Cafe Starta & Driva Eget – två timmar!

Succé för årets event under 2018!

Det kom över 800 besökare till eventen i Luleå, Umeå, Sundsvall och Gävle och lägger vi till mässorna i Malmö och Göteborg en vecka tidigare lockade vi 3000 besökare.

 

Fullsatt i Umeå!

Jätteroligt att Café Starta & Driva Eget lockar så många besökare i varje stad som vi besöker.

Vinn t-shirten!

Var med och tävla, läs mer vad som gäller.

Moderator och inspiratör

Maria Berghäll driver företaget Piece of Value AB och är idag en känd entreprenörsprofil. Hon har under de senaste 12 åren inspirerad, coachat och utbildat över 250 000 personer i ledarskap och entreprenörskap. Just nu är hon aktuell som moderator på turnén Café Starta & Driva Eget. Maria Berghäll startade företagarkarriären redan under skoltiden och blev europeisk mästare i Ung Företagsamhet.

Här presenterar vi partners under turnén

Vi gör turnén möjlig och kommer att vara på plats under eventen och ser fram emot att få träffa dig som har företagsplaner eller kanske redan driver företag. Här är några exepempel på vad vi kan hjälpa till med. Det finns många fler företag på plats.

Få hjälp och rådgivning.

Få vägledning och information.

Viktigt att tänka på för dig som företagare
• Ta ut lön/överskott.
• Betala skatt.
• Eget sparande till pension.
Vi ger gärna mer information under eventet.

Har du hittat din grej och vill kunna ta betalt?
Vi erbjuder ett enkelt alternativ till att starta företag. Genom egenanställning får du möjligheten att fakturera utan att behöva starta eget företag.

Ställ krav på dina leverantörer
Ska du tillverka, importera eller sälja kläder, leksaker, smycken, tvättmedel, lim eller något annat? Många företag är berörda av kemikalielagstiftningen. Ta reda på vad som gäller för din verksamhet.

Välkommen att bolla dina planer med oss!
Oavsett i vilket skede du är i ditt företagande kan Nordea vara din stabila och trygga partner. 
Några exempel frågor du bör tänka igenom innan du startar: Är det rätt tidpunkt? Hur ser marknaden och konkurrenterna ut? Vilket investeringsbehov har du? 

Vi förenklar vardagen för dig som företagare
Vårt mål är att vad du än undrar över när det gäller ditt företagande så ska du kunna få information och verktyg från oss. Testa oss!

Starta och driva eget företag - Tror du på din affärsidé? Det är en hel del att tänka på när du ska starta eget. Men det finns hjälp att få. Stöd från Arbetsförmedlingen - Träffa oss för att få information om vad som gäller vid start av eget företag.

Vi är Sveriges största a-kassa för företagare.
Många företagare känner inte till att det finns en arbetslöshetskassa för företagare, än mindre vet man vilken ersättning man har rätt till om det värsta, en arbetslöshet, inträffar.

Visma gör det enklare att starta och driva eget
Är du på jakt efter ett bokföringsprogram som passar ditt företag? Det kan vara svårt att välja rätt program, speciellt som nystartad företagare. Vi berättar gärna mer och ger våra bästa tips!

Vi vill att det ska vara enklare och tryggare att driva eget.
Medlemskap i Unionen Egenföretagare ger dig trygghet, affärsverktyg och förutsättningar för utveckling. Vi berättar mer om vad vi erbjuder dig som egenföretagare.

Testa oss – det kommer att löna sig!
För dig som funderar på att starta eget företag har vi samlat all information och all kompetens på ett ställe. Vi erbjuder kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning i ca 200 kommuner. Vi vill att du ska arbeta med vår affarsplan Vi har ett bra nätverk och kan erbjuda mentorskap.

Designcommunityn för hemsidor & e-butiker
Snowfire är det roligaste sättet för driftiga företagare att få fler kunder via sin webbsida. Det är enkelt att starta en e-handel, skapa ett event och ta plats på nätet. Alla kan och här finns alltid någon att fråga.

“Hjälp! Sälj är inte min grej”.
En bok skriven till entreprenörer och konsulter som behöver sälja men egentligen inte vill. Här finns tips och konkreta exempel på hur du blir framgångsrik inom tjänsteförsäljning och får kunderna att gilla dig för den du är. Du träffar mig, Karin Svensson, författaren under eventet.

Myndighetssamverkan – verksamt.se
För dig som vill starta företag, driva företag eller utveckla ditt företag vidare. Tjänster: registrera företag, skapa affärsplan, starta företag-dag, räkna ut din skatt, sök företagsnamn, hitta rådgivare, anmäl momsregistrering, ändra F-skatt, checklista starta företag, checklista restaurang..

Coompanion främjar det entreprenörskap som innebär att människor förverkligar idéer tillsammans i gemensamt ägda och styrda verksamheter – kooperativ.

Från idéer till framgångsrika företag!
Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Information om socialförsäkringen
Har du frågor kring ditt egna försäkringsskydd, till exempel föräldrapenning, VAB eller sjukpenning, när du ska starta eller driver företag. Vi finns på plats för att informera dig!

Tillsammans för ett enkelt företagande!
När du startar ett företag ska du i de flesta fall börja med att registrera det hos Bolagsverket. Att starta ett företag ska vara enkelt, det ska gå snabbt och det ska bli rätt. Därför erbjuder vi information, service och digitala tjänster som ska hjälpa företagare. 

Som företagare ställs du inför många nya situationer. Hur fungerar momsen är en vanlig fråga? Vi informerar och ger information om det och mycket annat kring skatter och avgifter som företagare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från mässan

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén Information är Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar vi massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén Information

För Visma Spcs är Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter i Café Entreprenör.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

SMÅA är en del av det trygghetssystem som finns för att så många som möjligt ska våga satsa på företagande. Därför är vi självklart med i alla sammanhang där vi kan få träffa människor som har idéer och vill förverkliga dem. Vi vill lära känna företagare och vi hoppas att de vill lära känna oss.

Eva Adeen, SMÅA

Partners