Årets turné är genomförd!

Närmare 2 000 besökare kom till eventen under turnén. Tack alla partners som bidrog att göra den möjlig.

Pressmeddelande 23 april

Över 2 000 besökare är redan anmälda

Jätteroligt att eventen under Nyföretagarveckan lockar många besökare. Vi ser fram emot att höra era planer, idéer, utmaningar och dela med oss av våra bästa tips. Passa på att skaffa fler affärsvänner.

Succé under 2018!

Det kom över 800 besökare till eventen i Luleå, Umeå, Sundsvall och Gävle och lägger vi till mässorna i Malmö och Göteborg en vecka tidigare lockade vi 3000 besökare.

 

Fullsatt i Jönköping när turnen hade upptakt i Jönköping!

Moderator och inspiratör

Maria Berghäll driver företaget Piece of Value AB och är idag en känd entreprenörsprofil. Hon har under de senaste 12 åren inspirerad, coachat och utbildat över 250 000 personer i ledarskap och entreprenörskap. Just nu är hon aktuell som moderator på turnén Café Starta & Driva Eget. Maria Berghäll startade företagarkarriären redan under skoltiden och blev europeisk mästare i Ung Företagsamhet.

Få hjälp och rådgivning.

Våra partners under Vecka17

Vi gör turnén möjlig och kommer att vara på plats under eventen och ser fram emot att få träffa dig som har företagsplaner eller kanske redan driver företag. Här är några exepempel på vad vi kan hjälpa till med. Det finns många fler företag på plats.

Viktigt att tänka på för dig som företagare
• Ta ut lön/överskott.
• Betala skatt.
• Eget sparande till pension.
Vi ger gärna mer information under eventet.

Har du hittat din grej och vill kunna ta betalt?
Vi erbjuder ett enkelt alternativ till att starta företag. Genom egenanställning får du möjligheten att fakturera utan att behöva starta eget företag.

Ställ krav på dina leverantörer
Ska du tillverka, importera eller sälja kläder, leksaker, smycken, tvättmedel, lim eller något annat? Många företag är berörda av kemikalielagstiftningen. Ta reda på vad som gäller för din verksamhet.

Vi är Sveriges största a-kassa för företagare.
Många företagare känner inte till att det finns en arbetslöshetskassa för företagare, än mindre vet man vilken ersättning man har rätt till om det värsta, en arbetslöshet, inträffar.

Visma gör det enklare att starta och driva eget
Är du på jakt efter ett bokföringsprogram som passar ditt företag? Det kan vara svårt att välja rätt program, speciellt som nystartad företagare. Vi berättar gärna mer och ger våra bästa tips!

Vi vill att det ska vara enklare och tryggare att driva eget.
Medlemskap i Unionen Egenföretagare ger dig trygghet, affärsverktyg och förutsättningar för utveckling. Vi berättar mer om vad vi erbjuder dig som egenföretagare.

Vi förenklar vardagen för dig som företagare
Vårt mål är att vad du än undrar över när det gäller ditt företagande så ska du kunna få information och verktyg från oss. Testa oss!

Testa oss – det kommer att löna sig!
För dig som funderar på att starta eget företag har vi samlat all information och all kompetens på ett ställe. Vi erbjuder kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning i ca 200 kommuner. Vi vill att du ska arbeta med vår affarsplan Vi har ett bra nätverk och kan erbjuda mentorskap.

Välkommen att bolla dina planer med oss!
Oavsett i vilket skede du är i ditt företagande kan Nordea vara din stabila och trygga partner. 
Några exempel frågor du bör tänka igenom innan du startar: Är det rätt tidpunkt? Hur ser marknaden och konkurrenterna ut? Vilket investeringsbehov har du? 

Designcommunityn för hemsidor & e-butiker
Snowfire är det roligaste sättet för driftiga företagare att få fler kunder via sin webbsida. Det är enkelt att starta en e-handel, skapa ett event och ta plats på nätet. Alla kan och här finns alltid någon att fråga.

Fakturera och få betalt direkt

När du startar ett företag ska du i de flesta fall börja med att registrera det hos Bolagsverket. Att starta ett företag ska vara enkelt, det ska gå snabbt och det ska bli rätt. Därför erbjuder vi information, service och digitala tjänster som ska hjälpa företagare. 

“Hjälp! Sälj är inte min grej”.
En bok skriven till entreprenörer och konsulter som behöver sälja men egentligen inte vill. Här finns tips och konkreta exempel på hur du blir framgångsrik inom tjänsteförsäljning och får kunderna att gilla dig för den du är. Du träffar mig, Karin Svensson, författaren under eventet.

Från idéer till framgångsrika företag!
Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

PRV

Patent- och registreringsverket är centret för immateriella rättigheter. Vi arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige.

Som företagare ställs du inför många nya situationer. Hur fungerar momsen är en vanlig fråga? Vi informerar och ger information om det och mycket annat kring skatter och avgifter som företagare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén Information är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar vi massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter i Café Entreprenör.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

SMÅA är en del av det trygghetssystem som finns för att så många som möjligt ska våga satsa på företagande. Därför är vi självklart med i alla sammanhang där vi kan få träffa människor som har idéer och vill förverkliga dem. Vi vill lära känna företagare och vi hoppas att de vill lära känna oss.

Eva Adeen, SMÅA

Partners Mässan Eget Företag