Bloggens historia

30 juli 2015

Idag är bloggen så vanlig att man knappt kan komma ihåg att det fanns en tid före bloggandet. Varifrån kommer bloggen egentligen? 

Så här var det:

Den 17 december 1997 myntades termen "weblog" av den amerikanske bloggaren Jorn Barger.

Peter Merholz, grundare till Adaptive Path, bröt på skoj upp ordet weblog till frasen "we blog" på sin internetdagbok peterme.com 1999.

Uttryckets populärisering tog fart efter att internet entreprenören Evan William använde ordet "blog" både som substantiv och verb. Han myntade ordet "bloggare" för Pyra Labs internetdagbokstjänst.

År 2006 medtogs ordet "blogg" i den trettonde upplagan av svenska Akademiens ordlista över svenska språket.

En blogg är en webbplats som uppdateras ungefär som en dagbok på nätet, med det senaste inlägget högst upp, och där läsarna har möjlighet att kommentera inläggen. Idag är bloggen ett populärt verktyg som används av allt ifrån ungdomar till större företag, för att på ett effektivt sätt nå ut till sina läsare.

Varje dag skapas det tusentals nya bloggar.

Källa: Wikipedia

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022