Bloggens historia

30 juli 2015

Idag är bloggen så vanlig att man knappt kan komma ihåg att det fanns en tid före bloggandet. Varifrån kommer bloggen egentligen? 

Så här var det:

Den 17 december 1997 myntades termen "weblog" av den amerikanske bloggaren Jorn Barger.

Peter Merholz, grundare till Adaptive Path, bröt på skoj upp ordet weblog till frasen "we blog" på sin internetdagbok peterme.com 1999.

Uttryckets populärisering tog fart efter att internet entreprenören Evan William använde ordet "blog" både som substantiv och verb. Han myntade ordet "bloggare" för Pyra Labs internetdagbokstjänst.

År 2006 medtogs ordet "blogg" i den trettonde upplagan av svenska Akademiens ordlista över svenska språket.

En blogg är en webbplats som uppdateras ungefär som en dagbok på nätet, med det senaste inlägget högst upp, och där läsarna har möjlighet att kommentera inläggen. Idag är bloggen ett populärt verktyg som används av allt ifrån ungdomar till större företag, för att på ett effektivt sätt nå ut till sina läsare.

Varje dag skapas det tusentals nya bloggar.

Källa: Wikipedia

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

Partners Mässan Eget Företag