Fick inget jobb - Startade eget

13 juni 2016

Ausra Karlsson kom till Sverige med sina 4 barn 2009. Hon kunde inte språket och hade inga vänner och bekanta, förutom sina barn och sin man. Hon fick en chock när hon fick reda på hur svårt det skulle vara att få ett jobb, både med tanke på språket och att hon bodde på landet. Den driftiga Ausra vägrade acceptera detta, hon hade ju tidigare både jobbat som lärare, haft ett skrädderiföretag och ägt ett aktiebolag som designade och tillverkade möbler i Litauen.

2011 startade hon eget i Sverige, hon tog över sina svärföräldrar Anna och Bertil Karlssons gamla butik som de startade 1959, det var då en diverse och bensinstation som sålde allt ifrån hästskor till bult, skruv, kläder och annat. Paret drev butiken i samma anda i 39 år tills den stängdes, den stod sedan öde i över 13 år tills Ausra tog över den.

Innan hon startade igång så bestämde sig för att först lära känna den svenska kulturen och traditionen bättre, förstå folks behov och den svenska marknaden för att kunna hitta en nisch där det fanns en plats för henne. 22 maj 2011 öppnade hon Annas Butik i Hedekas samt internetförsäljning av bröllopsdekorationer och festartiklar. Det var självklart att den skulle heta Annas Butik efter Ausras svärmor och hon behöll den gamla inredningen från 60-talet.

Fysiska butiken hittas i vackra Hedekas i Munkedals kommun, Västra Götalands län men det är allra störst fokus på försäljningen via internet: bröllopsdekorationer.com och kalasdekorationer.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Några av våra utställare.

PRV måste finnas i företags medvetande redan från starten av deras resa, och mässan har verkligen gett oss en fantastisk möjlighet att synas och nå ut trots pandemins restriktioner. Våra informationsfilmer sågs över 300 ggr och vi hade massa fina samtal med nyfikna nyföretagare. En eloge till mässan som tagit in många synpunkter från tidigare tillfällen för att underlätta för besökare och monterpersonal.

Erik Engqvist, Strategisk samordnare, PRV

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

Vi märkte snabbt att digitala mässan har ett riktigt bra verktyg för oss utställare. Vi fick en levande dialog med ett bra kundflöde. Vårt utfall blev som den fysiska mässan.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

”Vi på Svedea tycker att den digitala mässan är en framgång. Deltagarna kan ansluta oavsett var i landet de bor och det finns möjlighet att delta både kvällstid och dagtid. Perfekt för den presumtiva nyföretagaren som ännu inte tagit steget och som har svårt att vara borta från sitt nuvarande arbete på dagtid.  Det är också positivt att besökarna har möjlighet att träffa oss utställare på flera sätt, tex via chat, seminarium, korta filmer och ta del av erbjudanden”. 

Jonas Nilsson Chef direktaffär företag, Svedea

Vi är stolta att presentera några av våra attraktiva utställare 2022