Fick inget jobb - Startade eget

13 juni 2016

Ausra Karlsson kom till Sverige med sina 4 barn 2009. Hon kunde inte språket och hade inga vänner och bekanta, förutom sina barn och sin man. Hon fick en chock när hon fick reda på hur svårt det skulle vara att få ett jobb, både med tanke på språket och att hon bodde på landet. Den driftiga Ausra vägrade acceptera detta, hon hade ju tidigare både jobbat som lärare, haft ett skrädderiföretag och ägt ett aktiebolag som designade och tillverkade möbler i Litauen.

2011 startade hon eget i Sverige, hon tog över sina svärföräldrar Anna och Bertil Karlssons gamla butik som de startade 1959, det var då en diverse och bensinstation som sålde allt ifrån hästskor till bult, skruv, kläder och annat. Paret drev butiken i samma anda i 39 år tills den stängdes, den stod sedan öde i över 13 år tills Ausra tog över den.

Innan hon startade igång så bestämde sig för att först lära känna den svenska kulturen och traditionen bättre, förstå folks behov och den svenska marknaden för att kunna hitta en nisch där det fanns en plats för henne. 22 maj 2011 öppnade hon Annas Butik i Hedekas samt internetförsäljning av bröllopsdekorationer och festartiklar. Det var självklart att den skulle heta Annas Butik efter Ausras svärmor och hon behöll den gamla inredningen från 60-talet.

Fysiska butiken hittas i vackra Hedekas i Munkedals kommun, Västra Götalands län men det är allra störst fokus på försäljningen via internet: bröllopsdekorationer.com och kalasdekorationer.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från Mässan Eget Företag

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén är Mässan Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén

För oss på Visma Spcs är Mässan Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

Partners Mässan Eget Företag