WordPress

23 juli 2015

När man säger "blogga" så drar de flesta tankarna till unga tjejer med populära modebloggar.

Att blogga som företagare är något helt annatEn framgångsrik hemsida behöver uppdateras med jämna mellanrum. För att snabbt och smidigt kunna uppdatera din hemsida med nytt material, är bloggverktyget perfekt! Du kan exempelvis skapa artiklar, uppdatera nyheter eller skapa inlägg med aktuell information som rör ditt företag. Du kan döpa menyfliken till något annat än just "blogg", något som passar just din hemsida och ditt företags behov.

Bloggportaler är till för bloggande privatpersoner, och passar inte ett företag. Det är mycket bättre att integrera bloggen i din hemsida.

WordPress är ett stabilt, enkelt och bra CMS (content management system) som vi föredrar att arbeta med. Är din hemsida idag redan byggd med WordPress så tar det endast ett par minuter att skapa en dynamisk del av hemsidan. Har du inte redan en WordPress-sajt, och inga planer på att skaffa så finns det fler sätt att gå till väga. På de flesta webbhotell kan du installera WordPress på din domän som en one-click installation via kontrollpanelen. Lägg då WordPress installaionen i en underkatalog på din nuvarande domän.

För att bloggdelen ska passa ihop med din hemsida i övrigt kan du kika efter ett färdigt WordPress-tema som matchar din hemsidas layout. Ifall du inte hittar ett tema som passar, kontakta din webbleverantör för de designändringar din blogg behöver för enhetlig layout.